PREKRŠAJI

IMAMO PODATKE IZ DRŽAVNOG INSPEKTORATA Evo koliko je u Hrvatskoj izrečenih i naplaćenih kazni za kršenje samoizolacije

 Nikola Vilic / Ilustracija / CROPIX

Džravni inspektorat zbog kršenja samoizolacije od kada je ona uvedena 14. ožujka do 9. svibnja naplatio je 245.975 kuna za 82 prekršajna naloga, te je izrekao još 24 mandatne kazne od čega je dosad pet naplaćeno u iznosu od 25.000 kuna. Podaci su to koje nam je dostavio Državni inspektorat.

Ukupno je za kršenje samoizolacije inspektorat obradio 1.614 prijava, ali je ustanovio da u 802 prijave nije bilo elemenata za postupanje, a izdano je 676 usmenih rješenja kojima je naređena mjera samoizolacije. Izdano je 111 prekršajnih naloga zbog neizvršavanja rješenja zbog kršenja samoizolacije. Ukupno je uloženo 66 prigovora na prekršajne naloge. Najviše kršenja ustanovljeno je na području Područnog ureda Rijeka Državnog inspektorata - 62, slijedi Varaždin sa 52, Zagreb i Osijek su imali po 36 i Osijek 31 utvrđeno kršenje samoizolacije.

Od 1. veljače do 14. ožujka sanitarna inspekcija je u skladu s uputama izdala 11.963 rješenja koja su se odnosila na donošenje mjera za kojom se osobi određuje zdravstveni pregled, te mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti proširene su ovlasti sanitarne inspekcije na kontrolu provedbe Odluka stožera koje se smatraju psoebnim sigurnosnim mjerama za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:02