KALENDAR KOJI ŽELITE VIDJETI

IMAMO POPIS BLAGDANA ZA SPAJANJE U 2018.! Kako od jednog neradnog dana dobiti pet? Majstori su izračunali za vas!

    AUTOR:
    • Zadarski.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.12.2017. u 23:12

Merag, 220717.
Smjena turista na trajektnoj liniji Merag, (otok Cres) - Valbiska (otok Krk). Na fotografiji: turisti odmaraju u voznji.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Jedan od najomiljenijih sportova u Hrvata (osim nogometa, dakako) jest spajanje blagdana. Kako od jednog neradnog dana dobiti pet, e tu smo majstori, piše zadarski.hr. Evo redovnog godišnjeg pregleda.

Prvi zgodni blagdan je Praznik rada, 1. svibnja, koji će 2018. biti u utorak, pa spajanjem s vikendom imamo četiri dana. Na isteku svibnja je i Tijelovo, 31. svibnja, koje se zgodno smjestilo u četvrtak – eto opet četiri dana.

Nije loš raspored niti u lipnju; Dan antifašističke borbe i Dan državnosti su pali da bolje nisu mogli, petak i ponedjeljak, pa nije potrebno uzimati slobodne dane da se gušta u malom godišnjem odmoru.

Onda slijedi i ljeto, u kolovozu je Vela Gospa usred tjedna, u srijedu, pa su spajanja moguća na koju god stranu tjedna da okrenete.

Dan pobjede ovaj put pada u nedjelju. I potom slijede posljednja dva mjeseca, Svi sveti koji su u četvrtak, te božićni dani (a evo, još nismo ni ovogodišnje dočekali) koji nas čekaju u utorak i srijedu. Ostavite jedan dan godišnjeg i kud ćeš bolje od pet dana odmora u toplom domu.

I da, Nova godina. Dočekate je na otvorenom u prijelazu s ponedjeljka na utorak. A tko je vidio taj ponedjeljak provesti drukčije negoli se pripremati za doček – odmaranjem. Sretni vam blagdani, poručuju sa Zadarskog!

Izdvajamo