SANKCIONIRAN

IMAMO SNIMKU ZBOG KOJE JE ZAGREBAČKI POLICAJAC UDALJEN IZ SLUŽBE Zbog ovog vulgarnog ispada promptno je kažnjen: 'Svi ste vi u korona ku**u'

 
 Instagram

U vrijeme dok se Hrvatska, ali i cijeli svijet, nosi sa zdravstvenom krizom kakva se ne pamti u nekoliko generacija, jednom hrvatskom policajcu koronavirus očito ne predstavlja preveliki problem.

Naime, dotični je na društvenim mrežama objavio vulgarni monolog s pogledom na aktualnu situaciju u društvu. Jutarnji je u posjedu te njegove snimke koja, malo je reći, izaziva zgražanje.

- Idem trenkat i ova koronavirus, pa vi ljudi niste normalni. Majke mi, majke mi, toliko ste u depresiji i u ku**u da ja jednostavno ... Najbolje bi da sam otišao u karantenu dva tjedna da vas ne gledam mamu vam je*em glupu - rekao je dotični policajac pa nastavio:

- Je*o vas koronavirus. Znači znanstvenik Đikić je rekao trenirajte, jedite kvalitetno, spavajte i ka**jte. Vi ne radite ništa od toga i zato ste u korona ku**u. Vama ne pomaže ništa, vama pomaže malj u glavu. Svi ste debili, 90 posto debila. Ajd bok - izrecitirao je policajac u svom video uratku na društvenim mrežama.

Oprez, sadržaj snimke sadrži neprimjerene izraze!

Udaljen iz službe

Takvo ponašanje u zagrebačkoj policiji nisu tolerairali, te je dotični policajac udaljen iz službe zbog nedoličnog ponašanja u službi, odnosno izvan nje, a koje šteti ugledu same službe.

- Policijski službenik Policijske uprave zagrebačke snimio je te na društvenim mrežama objavio video sadržaj koji je neprimjeren, a u kojem vulgarno i neprimjereno komentira ponašanje građana i trenutnu situaciju oko provođenja mjera zaštite protiv širenja koronavirusa - rekli su iz PU Zagrebačke.

Osim dotičnog policajca, sankcionirana je i policijska službenica koja je na društvenoj mreži tekstualni sadržaj u kojem, koristeći činjenicu da se na policijske službenike ne odnosi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, nudila prijevoz drugim osobama zanemarujući odredbe Odluke koja je na snazi, rekli su iz PU zagrebačke.

- Rješenjem načelnika PUZ-a dvoje policijskih službenika udaljeni su iz službe jer su teško naštetili ugledu policije te postoji sumnja da su počinili težu povredu službene dužnosti opisanu u članku 96. stavku 1. točka 7. Zakona o policiji - priopćili su iz policije.

'Najrigorozniji smo prema svojima'

Protiv oboje će biti pokrenut i disciplinski postupak pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova.

- Ovakva ponašanja policijskih službenika teško su naštetila ugledu policijske službe koja je nadležna za provedbu i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i čiji djelatnici trebaju služiti za primjer te su pored navedenog uvrijedili sve svoje kolege koji u ovim teškim i rizičnim trenucima nesebično služe građanima - zaključuju iz PU zagrebačke.

Policija je najrigoroznija prema bilo kakvog protupravnog ponašanja u svojim redovima, komentirao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović slučaj dvoje zagrebačkih policajaca koji su udaljeni iz službe.

- Policija je institucija koja je najrigoroznija prema bilo kakvoj pojavi protupravnog ponašanja u svojim redovima, o čemu govori i broj disciplinskih postupaka koje je MUP pokrenuo i prije ove situacije - kazao je u srijedu Božinović na redovnoj novinskoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:36