PRATE RAZVOJ SITUACIJE

INA OBJAVILA POD KOJIM UVJETIMA BI SE VRATILA U SIRIJI 'Tek kad se to ispuni, onda možemo početi pregovarati o povratku'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Radmir Čačić u emisiji Novi dan na N1 televiziji natuknuo je kako se vode razgovori o mogućnosti da INA proda ili vrati svoja naftna polja u Siriji te da to bude model otkupa dionica Ine od MOL-a iz INA-e. Uskoro su iz INA-e za N1 prokomentirali i tu mogućnost:

- Osnovni preduvjet za nastavak Ininih prekinutih aktivnosti vezanih uz istraživanje i proizvodnju nafte i plina u Siriji je potpuni prestanak svih ratnih operacija u Siriji te uspostavljanje stabilnih političkih i sigurnosnih prilika, pri čemu se podrazumijeva ukidanje sankcija koje su trenutno na snazi. Tek kada ti uvjeti budu ispunjeni, a Inini stručnjaci budu u mogućnosti na terenu izvidjeti stanje svoje opreme i samih polja, možemo početi s pregovorima o povratku, pregovorima o novim ugovornim odnosima te eventualnoj naknadi štete. U međuvremenu, INA pomno prati razvoj situacije - stoji u INA-inom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:46