PROIZVODNJA GNOJIVA

INA PREKINULA ISPORUKU PLINA PETROKEMIJI Sindikati i branitelji neće zasad poduzimati nikakve prosvjedne akcije

 HANZA MEDIA

KUTINA - Sindikati i udruga branitelja Petrokemije izvijestili su u četvrtak da je od 6 sati ujutro Ina obustavila isporuku plina Petrokemiji, no to neće izazvati zastoj u proizvodnji u kutinskoj tvornici gnojiva, pa sindikati i branitelji neće zasad poduzimati nikakve prosvjedne akcije.

Od danas ujutro u 6 sati Petrokemija preuzima ukupne količine plina od samo jednog dobavljača – Prvog plinarskog društva, priopćili su Sindikat EKN-a i Sindikat Demos-HUS Petrokemije, te Udruga hrvatskih branitelja Petrokemije.

Unatoč Ininoj obustavi isporuke plina, do zastoja u proizvodnji Petrokemije nije došlo, svi pogoni rade sigurno i stabilno, a dinamika proizvodnje i isporuke robe kupcima nije upitna, kaže se u priopćenju.

U ovom trenutku sindikati i branitelji Petrokemije neće poduzimati nikakve dodatne aktivnosti jer su uvjereni kako će se u idućim danima intenzivirati rad na pronalaženju rješenja koja će osigurati dugoročniju stabilnost poslovanja.

Obustava isporuke plina je znakovita, ali ne i presudna činjenica, koja je pravodobnom reakcijom Uprave i Nadzornog odbora premošćena. Važnije od toga je privođenje kraju procesa dokapitalizacije, na kojoj su Vlada, Uprava i Nadzorni odbor, uz potporu sindikata i branitelja, radili gotovo cijele prošle godine.

Odluke o tome bit će donesene u razumnom roku, koji neće dovesti u pitanje opstanak proizvodnje mineralnih gnojiva u Petrokemiji. Hoće li se u taj procesu uključiti i Ina apsolutno je nebitno, dokapitalizacija će se provesti s njima ili bez njih, poručuju sindikati i udruga branitelja Petrokemije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:57