DAN SJEĆANJA

INICIJATIVA VLASTI GRADA HEROJA Vukovarci žele da se 18. studenoga proglasi državnim blagdanom

 Duje Klaric / HANZA MEDIA

“Vukovar - mjesto posebnog pijeteta” bit će slogan i predstojećeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, kada će se obilježiti 26. obljetnica vukovarske tragedije. Gradonačelnik Ivan Penava i šef Odbora za branitelje Tomislav Josić pozvali su sve građane Hrvatske da toga dana budu u Vukovaru i uz Vukovar.

“Za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nikada ne šaljemo posebne pozivnice jer smatramo da su za 18. studenoga svi građani Republike Hrvatske koji je doživljavaju svojom domovinom dužni doći u Vukovar. U Vukovar će toga dana doći hrvatski domoljubi, prijatelji i svi oni koji svojim dolaskom žele postati dio Vukovara i pokloniti se svim velikanima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu te pozivam na dostojanstvo i zajedništvo koje smo pokazali proteklih godina te da u miru, s mislima na velikane iz 1991. okupimo i na taj način pokažemo da i 26 godina nakon nemilih događaja veličina djela koje su isklesali hrvatski branitelji u Vukovaru i danas živi”, rekao je gradonačelnik Penava.

Inače, ove godine 18. studenoga pada na neradni dan, na subotu, no intencija vukovarskih vlasti je da ubuduće ovaj datum svake godine bude neradni dan. To je, u konačnici, i prijedlog Grada Vukovara u sklopu izmjena Zakona o Vukovaru, koji je u proceduri u nadležnom ministarstvu, pri čemu se predlaže proglašenje 18. studenoga državnim blagdanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:21