VRIJEDNA DONACIJA

INKUBATOR VRIJEDAN 20 TISUĆA EURA DONIRAN PULSKOJ BOLNICI 'Razvoj našeg kraja od presudne nam je važnosti, a on kreće s veselim dječjim koracima'

 
 Facebook

Danas su predstavnici Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane iz Medulina s partnerima, tvrtkama Arena Hospitality Group i Bina-Istra, uručili pulskoj općoj bolnici vrijednu donaciju - inkubator za novorođenu djecu vrijedan 20 tisuća eura.

„Razvoj našeg kraja od presudne nam je važnosti, a on upravo kreće s veselim dječjim koracima. Drago mi je da su humanu notu našeg Festivala, svojevrsnog kulturnog podija Medulinske rivijere, prepoznali naši partneri, nositelji gospodarskog rasta ovog područja.“ – naglasio je Goran Buić, načelnik Općine Medulin i suorganizator Festivala.

Naime, u rodilištu Opće bolnice Pula godišnje se rodi oko 1.400 djece, od njih 300-injak godišnje se hospitalizira u Jedinici za bolesnu novorođenčad Odjela pedijatrije zbog poteškoća prilagodbe na vanjski svijet. Dodatno, na godišnjoj razini rodi se i 70-tak nedonoščadi, oko 5 posto ukupnih poroda, što podrazumijeva porod prije termina tj. prije 38. tjedna trudnoće.

Inače, Festival Rocks&Stars održao se u po prvi put ovo ljeto u jedinstvenoj prirodnoj scenografiji starog rimskog kamenolom Cave Romane i ugostio je ponajbolje domaće i strane umjetnike, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, gudački kvartet Bond, Ricchie e Poveri, i druge, čime se osigurala pozicija na svjetskim kulturnim razglednicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:15