BEZ INFORMACIJA O DETALJIMA

INSPEKCIJA UTVRDILA NEDOSTATKE Privremeno prizemljeni zrakoplovi European Coastal Airlinesa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.08.2016. u 20:48

Pula, 201214.
Svecano otvorenje hidroavionskog pristanista tvrtke European Coastal Airlines u Puli i prvo slijetanje redovne linije. Svecanosti je prisustvovao gradonacelnika Boris Miletic i Klaus Dieter Martin, vlasnik tvrtke ECA.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo izvijestila je u subotu da je zbog utvrđenih nedostataka privremeno prizemljila zrakoplove tvrtke European Coastal Airlines.

 

"Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo je temeljem inspekcije, obavljene od 10. do 12. kolovoza 2016. u tvrtki European Coastal Airlines, zbog utvrđenih nedostataka poduzela mjere za osiguravanje primjene propisa koje uključuju i privremeno prizemljenje zrakoplova", priopćila je ta agencija.

 

Agencija tvrdi kako su netočni natpisi pojedinih medijskih kuća po kojima su inspekcije inicirane nakon njihovih istraga. Pri tom ističe kako je  dva tjedna prije provedene inspekcije započela s istragom prijavljenih nepravilnosti.

 

 Budući da je postupak u tijeku iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ističu da nisu u mogućnosti priopćavati detalje provedene inspekcije.

 

 Tvrtka European Coastal Airlines (ECA) priopćila je medijima kako je pauzirala operacije na nekoliko dana pošto je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo tražila ispunjenje dodatnih administrativnih zadataka.

 

ECA intezivno radi na prikupljanju tražene dokumentacije te očekuje da će nastaviti s letnim operacijama sredinom sljedećeg tjedna, dodaje se.

 

Ta zrakoplovna tvrtka u vlasništvu Klausa Dietera Martina tvrdi da su razne medijske kuće i druge institucije dobile lažne informacije od njihovih bivših zaposlenika.

 

 „Iz tog razloga smo sada, na nekoliko dana prekinuli naše letove. Sretni smo što možemo dokazati našu sposobnost da radimo sigurno i pouzdano te da u što kraćem roku eliminiramo sumnje u pogledu kvalitete našeg rada“, navode iz ECA.

 

 Napominju da je njihov fokus sada briga o putnicima koji su rezervirali letove u idućim danima te da su u procesu kontaktiranja svakog putnika kako bi izvršili povrat novca.

Prijavite se na portala Jutarnji.hr i ne propustite najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta
Tagovi

Izdvajamo