USPJEH

INSTAGRAM SPORTSKIH NOVOSTI PREŠAO DESET TISUĆA PRATITELJA 'Dokazali smo da nije sve u lijepim fotografijama i plitkom sadržaju'

 
 Instagram

Najzanimljivije izjave sportaša iz Hrvatske i svijeta, najbolje sportske fotografije, kratki videomaterijali i statistički podaci predočeni kroz grafički prikaz - sve to svakodnevno mogu pronaći pratitelji Instagram profila Sportskih novosti, koji je ovih dana zabilježio veliki uspjeh - 10.000 pratitelja.

Tko su najbolji strijelci europskih kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine? Koliko je mečeva odigrao Goran Ivanišević za Davis Cup reprezentaciju i tko ih je odigrao više od njega?

Koje brojke ima Luka Dončić i s kojim ga legendarnim košarkašima možemo usporediti? Koja se ikona Hrvatske nogometne lige nedavno umirovila i svojim oproštajem oduševila navijače? Zanimljive teme u sportu se nude iz dana u dan, a Instagram Sportskih novosti pokušava ih obraditi na što zanimljiviji način, primamljiv mlađoj publici.

Svi ljubitelji sporta kroz objave na feedu i Instagram Stories prate sve najvažnije sportske događaje iz Hrvatske i svijeta, a poseban je naglasak stavljen na popularne videoexplainere kroz koje pričamo najzanimljivije sportske priče. Uz videoisječke iz podcasta Sportskih novosti ti materijali imaju i najveći odjek među pratiteljima čiji broj raste iz dana u dan.

“Pokretanje Instagram profila pokazalo se kao pun pogodak. Iako nam to nije bio jedan od projekata na koji smo se fokusirali, Sportske na Instagramu su mi posebno drage iz dva razloga. Prvi je zato što smo u kratkom vremenu uspjeli doći do deset tisuća pratitelja isključivo zahvaljujući kvaliteti sadržaja. Drugi je to što rušimo poimanje Instagrama kao mreže na kojoj se prati dominantno sadržaj koji se temelji na lijepim sličicama, plitkom ili nebitnom sadržaju. Instagram samo zadaje formu, mi smo oni koji sadržaj prilagođavamo platformi i na primjeru Sportskih se pokazalo da se to može raditi na kvalitetan i uzbudljiv način, kao i da je to samo jedan od kanala do čitatelja”, kaže Gordana Jankoska Vranić, voditeljica distribucije sadržaja Hanza Medije.

Instagram profil Sportskih novosti možete pratiti OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:36