ULAGANJE

INVESTICIJA VRIJEDNA 675 MILIJUNA KUNA Autor Morskih orgulja projektirat će za Ruse luksuzni resort na jadranskom biseru: 'To će biti remek-djelo'

Sibenik, 141014.
Gradiliste hotela u marini D marina Mandalina investitora turske Dogus grupe, radovi izvodi Strabag a projektant je arhitekt Nikola Basic.
Na fotografiji: Nikola Basic ispred zgrade hotela.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
CROPIX

Arhitekt Nikola Bašić

Ruski investitor u spa&lifestyle resort u Tisnom Aleksej Frolov povjerio je izradu idejnog rješenja 675 milijuna kuna vrijednog strateškog projekta zadarskom arhitektu i autoru Morskih orgulja Nikoli Bašiću, s čijom je tvrtkom Marinaprojekt ovih dana potpisao i ugovor.

Poznati hrvatski arhitekt i autor vrlo uspješnog D Resorta Dogus grupe u Šibeniku tako će biti zadužen za osmišljavanje izgleda hotela s 80 soba, 30 vila i 30 rezidencija, spa i wellness centra, plaže i krajobraznog rješenja na otoku Murteru na kojem je ovo prva velika hotelska investicija u zadnjih nekoliko desetljeća.

“Suradnja je bila spontana i očekivana s obzirom na to da Aleksej Frolov poznaje rad akademika Bašića i vjeruje da će ovaj projekt biti veliko remek-djelo na ponos svih u općini Tisno. Vrlo nam je bitno da se cijeli hotelski kompleks organizacijski i funkcionalno uklopi u teren kako bi se cijela turistička i ugostiteljska zona Jazine maksimalno iskoristila i približila mjestu Tisnom”, pojasnili su iz tvrtke Aquarelaxio, investitora projekta.

Usklađeno idejno rješenje, nužno za izradu idejnog projekta, trebalo bi biti gotovo negdje do početka listopada, a rok za izgradnju cjelovitog kompleksa je 2020. godina.

Kad je u pitanju Bašić, angažman na prvom velikom hotelskom kompleksu na Murteru velika mu je čast i zazov, posebno zbog toga što je arhitekt Murterin, ali i autor obiteljske kuće u kojoj investitor Aleksej Frolov već godinama boravi.

Dapače, investori otkrivaju kako je jedan od njegovih zadataka u idejno rješenje uključiti i postojeću vilu Perla Nera, ali i buduću vilu Frolov koje se nalaze u neposrednoj blizini budućeg kompleksa.

Očekuje se da bi prvi nacrti spa&lifestyle resorta u Tisnom mogli biti gotovi kroz šest mjeseci.

Podsjetimo, ugovor o gradnji kompleksa u Tisnom između općine i investitora Frolova potpisan je 2014. godine, a gradit će se na zemljištu koje je država poklonila općini 2013. godine.

Utkino spa&lifesteyle resort, kako će se zvati, trebao bi raditi 365 dana u godini, a investitori predviđaju da će zahvaljujući njemu na Murteru biti otvoreno i dodatnih 300-tinjak radnih mjesta.

“Osim toga, radit ćemo i otkup domaćeg eko voća i povrća s otoka te morskih plodova i ribe”, poručuju iz Aquarelaxia.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo