ODRŽAO I PREZENTACIJU

INVESTITORI DOLAZAK MANDATARA U KITZBÜHEL OCIJENILI PUNIM POGOTKOM 'Mnogo hrabrije nego dosad krećemo u strukturne reforme'

Mandatar je iznio neke konkretne prijedloge što planira poduzeti
 Boris Kovačev / EPH

Hrvatska će mnogo hrabrije nego do sada krenuti u provođenje strukturnih reformi s ciljem povećanja gospodarskog rasta i smanjenja duga. Obećao je to u četvrtak u Kitzbühelu investitorima, vlasnicima hrvatskoga duga, mandatar Tihomir Orešković i iznio neke konkretne prijedloge što planira poduzeti. Oni su mu dali do znanja da očekuju da Hrvatska što prije prijeđe s riječi na djela.

U brojnim razgovorima s predstavnicima financijskih institucija Orešković je isticao kako nema razloga za zabrinutost da Hrvatska neće moći servisirati svoj dug koji se popeo na vrtoglavih 40 milijardi eura, odnosno 300 milijardi kuna.

Dobro upućeni u razgovore koji su se tijekom cijeloga dana vodili iza zatvorenih vrata u dvoranama luksuznog hotela Kempinski tvrde kako je Oreškovićevo pojavljivanje na skupu bilo pun pogodak jer je na sugovornike ostavio jako dobar dojam što je u tim visokim financijskim krugovima izuzetni važno.

Ovo je, naime, prvi put da neki visoki hrvatski dužnosnik sudjeluje na konferenciji u Kitzbühelu gdje se već 17 godina zaredom svakog siječnja okupljaju vodeći svjetski investitori koji financiraju države srednje i istočne Europe. Osim što je upoznao ljude o kojima uvelike ovisi gospodarska budućnost Hrvatske, Orešković im je, otkrivaju izvori Jutarnjega lista, pokazao da se jako dobro razumije u financije.

Dojmovi s ovakvih susreta mogu imati utjecaja i na određivanje kreditnog rejtinga države, a koji, kada je Hrvatska u pitanju, u narednom razdoblju ne bi trebao rasti, ali ni padati.

FOTOGALERIJA

Mandatar održao prezentaciju

Od izvora bliskog mandataru Tihomiru Oreškoviću Jutarnji list ekskluzivno doznaje da je mandatar u četvrtak održao kratku prezentaciju pred sudionicima međunarodnog susreta investitora, bankara i guvernera u austrijskom Kitzbühelu.

Neslužbeno, predstavnici banaka i investitori ocijenili su prezentaciju iznimno konciznom i zanimljivom.

Inače, u četvrtak navečer su iz HDZ-a potvrdili da je ta stranka financirala Oreškovićev put u Kitzbühel.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:56