SVIMA ZA PRIMJER

Ira je ispod kotača pronašla omotnicu punu novca i nije ni trenutka razmišljala što treba napraviti: 'Dočekali su me mladić i njegova majka...'

 
 Korina Ban, emedjimurje

Ira Branilović (39) iz Plešivice poprilično se iznenadila kada je točno prije dva tjedna pod gumom svog automobila pronašla kuvertu punu novca. Poštena Ira ni trenutka nije razmišljala što će s novcem. Uzela je kuvertu, uredno je odnijela na policiju, a prije nekoliko dana iz čakovečke policije stigla je sjajna vijest - sretnik koji je dobio nazad svoj novac je pronađen. Redi se o jednom mladiću iz Vratišinca koji je izgubio 2000 kuna.

- Razlog mog dolaska u Čakovec tog ponedjeljka bila je misa u crkvi svetog Nikole. Odlučila sam parkirati nešto bliže centru, stoga sam jedno vrijeme kružila po gradu i pronašla parkirno mjesto na Trgu Eugena Kvaternika, blizu METSS-ovog dućana. Zanimljivo je da sam se u tom trenutku predomislila i odlučila stati nekoliko mjesta dalje vozeći prema Raiffeisen banci, ne sluteći što me čeka - ispričala je Ira za portal eMedjimurje.

Izlazeći iz auta, ugledala je pregaženu kuvertu s tragovima guma iz koje je virilo, kako kaže, nešto šareno.

- Zaključila sam da se ne radi o maloj svoti. Prva reakcija bila je ta da sam pogledom pratila ljude po ulici s nadom da ću vidjeti osobu čiji govor tijela bi govorio da je nešto izgubila, no ništa od toga. Kako sam se nalazila u blizini banke, pomislila sam da bi oni mogli znati o čemu se radi, ali ni tamo nisam dobila informacije - dodaje.

Korina Ban, emedjimurje

S obzirom na to da je novac pronašla u večernjim satima, svotu je prijavila sljedeći dan Policijskoj upravi međimurskoj, koji su ubrzo pronašli vlasnika. Dan kasnije sastala se s mladićem iz Vratišinca, kojem je u žurbi ispao novac.

- Dočekali su me mladić i njegova majka. Oboje su odmah stali zahvaljivati. Zaista je sreća što omotnicu nije pronašao netko tko bi možda zloupotrijebio novac jer je izgubljen oko podneva, a pronašla sam ga tek u 18 sati. Za vrijeme kad sam razmišljala kako i gdje objaviti da sam pronašla novac, moram priznati, nije mi bilo svejedno imati tuđi novac u kući. Sudeći po brzim rezultatima nakon što sam obavijestila policiju, preporučujem svima koji se nađu u ovoj situaciji da ih odmah kontaktiraju jer stvarno znaju obavljati svoj posao. Neopisivo mi je drago sad kad znam da je novac u pravim rukama - rekla je Ira za eMedjimurje.

Ira je isprva odbila nagradu za djelo jer, kako kaže, vjeruje da bi mnogi postupili kao ona, no vlasnici su inzistirali isplatiti njezino poštenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18