FACEBOOK SENZACIJA

Iskoristio lik pokojne Splićanke i zaludio 150 tisuća Srba: 'Pokojna Mileva' obračunava se sa srpskim političarima i estradnjacima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.07.2012. u 09:12

Otkako se pojavila na Twitteru i Facebooku, ' Pokojna Mileva' postala je prava virtualna zvijezda u Srbiji, koja je zasjenila one 'prave', celebritije. Naime, ' Pokojna Mileva' se 'javlja' s 'onoga svijeta', piše Slobodna Dalmacija.

Od njene pojave na društvenim mrežama pravi je kaos. Popularna je i na portalima izvan Srbije, posebno u Austriji. Na Facebook profilu prati je oko 120 tisuća fanova, a na Twitteru oko 30 tisuća.

' Pokojna Mileva' na sve strane 'udara' po estradi i istaknutim njenim predstavnicima i predstavnicama. Najčešće se obračunava s Jelenom Karleušom, ali ne štedi ni Cecu, Natašu Bekvalac, Seku Aleksić, ali ni Borisa Tadića, Nikolića, pa niti papu Benedikta.

No, prije negoli se javio autor ciničnih zapažanja na profilu 'Pokojna Mileva', otkrilo se čija je fotografija posuđena kao ilustracija. Riječ je o osobi koja je umrla prije deset godina, pokopana na splitskom groblju Lovrinac, a fotografija je skinuta s osmrtnice koju je njezina obitelj objavila u Slobodnoj Dalmaciji. Riječ je o gospođi Ivi Perić, koja je pokopana 21. siječnja 2002. godine.

Prije dva dana u javnost je izašlo kako iza ovog lažnog profila stoji Beogradski dizajner Boris Trivan koji je iskoristio je sliku pokojne Splićanke kako bi stvorio virtualnu zvijezdu.

Nedavno je obitelj pokojne Ive Perić doznala za zlouporabu fotografije i odlučila tužiti Trivana. No, on kaže kako je izgladio problem s rodbinom, obradivši sliku na kojoj je pokojnici dodao usta i oči svoje bake te frizuru kraljice Elizabete, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvajamo