KVIZ NA HRT-u

ISKUSNI LOVAC PODVIO REP PRED SUPER TROJKOM Najmlađi natjecatelj Potjere riskirao uzevši najvišu ponudu i nije požalio, osvojili su velikih 113.500 kn

 HRT

Inženjer Saša (35) iz Splita, profesorica engleskog i njemačkog jezika Željka (51) iz Zagreba i student prava Vilim (22) iz Zagreba u ponedjeljak navečer natjecali su se u HRT-ovu kvizu "Potjera", porazili iskusnoga lovca Mladena Vukorepu te osvojili nagradu od čak 113.500 kuna.

Nakon što je prvotni kapetan Damir (43) iz Zaprešića prvi napustio igru, Željka je "preuzela kormilo" i nizom točnih odgovora ekipi osigurala 14.000 kuna.

Najmlađi kandidat Vilim, kojemu je ovo bilo prvo sudjelovanje u "Potjeri", odvažio se prihvatiti lovčevu najvišu ponudu u iznosu od 75.000 kuna, a hrabrost mu se itekako isplatila.

Uz još Sašinih osvojenih 24.500 kuna, koliko mu je kao srednju ponudu odredio Vukorepa, trojac je u završnu potjeru otišao s ukupno 113.500 kuna i tri koraka prednosti ispred lovca.

Iako su krivo odgovorili na četiri pitanja, Željka, Vilim i Saša ipak su trijumfirali, a Mladen Vukorepa "pao" je, kako je sam rekao, isključivo zbog blokade.

Naime, na pitanje "koji kukac jedini proizvodi hranu za ljudsku upotrebu", iskusni lovac rekao je "dalje", a točan odgovor - pčela - osigurao je pobjedu natjecateljskom trojcu.

- Totalno glupo, ovo bi me moglo skupo koštati - komentirao je Vukorepa svoj propust.

Iako ni ekipa ni lovac nisu dali točan odgovor na pitanje "koji skladatelj potpisuje glazbu za vesterne 'Točno u podne' i 'Obračun kod O. K. Corrala'", spomenuti trojac već si je bio osigurao pobjedu jer za daljnja pitanja vremena više nije bilo.

- A svako jutro pojedem žličicu meda! - našalio se Vukorepa na vlastiti račun na kraju kviza i čestitao natjecateljima koji se kući vraćaju s odličnom zaradom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:28