DESETI DAN POTRAGE ZA ANTONIJOM BILIĆ

Ispitano je preko 300 ljudi. Intenzivno se prate sve snimke. U potragu uključen i helikopter!

Obitelj Bilić nazvala je i premijeku Kosor, koja je sestri Ani rekla da će pomoći u potrazi

Deseti je dan potrage za Antonijom Bilić. Šibensko-kninska policija priopćila je da će se i danas intenzivno pretraživati područje Drniša, a u potragu je, osim policijskih službenika uključen i helikopter. Osim na ovome području, pretraga terena će se obavljati i na području Gospića i Zadra.

I dalje traju provjere osoba koje, prema stalnim dojavama građana i policijskih službenika iz cijele Hrvatske, fizički sliče objavljenom foto-robotu. Do sada je poimenice provjereno preko 300 takvih osoba i za sada, nitko od njih nije doveden u direktnu vezu s nestankom maloljetne Antonije.

Pregledavaju se i analiziraju zapisi s nadzornih kamera na autoputu, graničnim prijelazima, benzinskim postajama, parkiralištima i slično, a do sada pregledani materijali se detaljno i analitički obrađuju. Provjeravaju se prijevozničke tvrtke, koje koriste teretna vozila slična traženom teretnom vozilu.

Na granici jučer zaustavljen novi 'dvojnik' vozača s fotorobota

Odmah je znao zašto su ga zaustavili. Izašao je iz kamiona pred policajce koji su ga okružili i rekao kako zna da jako sliči fotorobotu najtraženijeg vozača kamiona u Hrvatskoj.

Imao čvrst alibi

- Želim da me odmah ispitate - rekao im je. Tako je jučer na jednom graničnom prijelazu ispitan i pušten još jedan dvojnik vozača koji je prije deset dana pokupio maloljetnu Antoniju Bilić na čikolskom mostu, nakon čega se i njoj i njemu gubi svaki trag. Policijske snage otada su na nogama.

Sličnu je provjeru čak dvaput prošao i Stevica Poljančić, vozač iz Ogulina. Kada je utvrđeno da sliči fotorobotu fantomskog vozača, uhićen je u Rijeci, ali pušten je jer je imao alibi.

Drugi dan je uhićen u Koprivnici, no čim su policajci potvrdili da je već ispitan, odmah je pušten. I sam je priznao da nevjerojatno sliči fotorobotu. Jučer ispitani vozač zaustavljen je na ulazu u Hrvatsku iz Slovenije, a kako je bio iznimno kooperativan, ubrzo je pušten.

Njegov identitet policija je zadržala za sebe, a carinici na graničnom prijelazu kažu da su kriminalisti odmah obavili forenzički dio posla na tegljaču. Vozač je za to vrijeme bio odveden na kriminalističku obradu. Da sliči fotorobotu preko mobitela su mu dojavili članovi obitelji i prijatelji, a čak ga je zvao i poslodavac. Kad se približavao granici, kako je poslije rekao, srce mu je toliko lupalo da je mislio da će mu iskočiti iz prsa.

Alibi mu je čvrst jer čitavo je vrijeme bio u inozemstvu, tj. u međunarodnoj špediciji.

Izvor nam je također potvrdio da se fizionomija vozača više od 50 posto poklapala s fotorobotom.

Obojica su samo dio od više stotina ispitanih u posljednjih nekoliko dana.

Doznajemo da je umirovljeni policajac Frano Bilić koji je vidio kako Antonija ulazi u tegljač na vlastiti zahtjev pristupio poligrafskom testiranju da bi sa sebe skinuo sumnju da ju je on oteo. U policiji tu informaciju nisu htjeli potvrditi. Postavilo se pitanje kako je tako točno opisao vozača kojeg je ovlaš vidio, no ispostavilo se da je vozača istog dana vidjela još jedna maloljetnica koja je odbila ući u njegov šleper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:21