NEDOSTATAK POLICAJACA

ISPITUJE SE TEREN ZA UVOĐENJE PRIČUVNE POLICIJE I umirovljeni djelatnici MUP-a mogli bi biti angažirani na nekim poslovima i dodatno zaraditi

Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić.
 Dragan Matić / CROPIX

- Pozdravljamo donošenje Pravilnika o pričuvnom sastavu policije jer se o njemu priču godinama, a sad bi se napokon to moglo realizirati, pa bi umirovljeni djelatnici MUP-a mogli i u mirovini biti angažirani na pojedinim poslovima i dodatno zaraditi uz mirovinu koja iznosi u prosjeku oko 3500 kuna - potvrdio nam je predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić.

U MUP-u jučer službeno nisu htjeli komentirati moguće uvođenje pričuvne policije, ali neslužbeno doznajemo da su trenutno u fazi takozvanog 'ispitivanja terena' i da se radi na spomenutom Pravilniku kojeg zakon prepoznaje, ali nikad nije bio donesen. Također još ne postoji financijska konstrukcija cijele te priče, pa se ne očekuje da bi se to moglo realizirati u skorom roku.

- Očito postoji kroniči nedostatak policijskih službenika jer nitko ne želi doći raditi za stratnu plaću koja u prosjeku iznosi oko 4000 kuna, a ona bi trebala iznositi najmanje 7500 tisuća. Ljudi napuštaju policiju i prije mirovine, odlaze u inozemstvo, jednostvano se nedovoljno ulaže u sigurnost, pa samo u Zagrebu nedostaje 800 do 1000 službenika, možete misliti kako je u drugim dijelovima Hrvatske - izjavio je Jagić iz Sindikata policije te dodaje:

- Pravilnik je sada u izradi. Zatražili su nas da među članstvom provedemo anketu i pokušamo utvrditi koliko njih bi bilo voljno raditi na četiri ili više sati u sastavu pričuvne policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:09