IVAN DALIĆ

ISPOVIJEST OCA ZLATKA DALIĆA 'Ja vjerujem po njegovom radu da je on najbolji trener kojeg je Hrvatska ikad imala, ali on i sada kaže da je Ćiro prvi'

Zlatko Dalić
 Tom Dubravec / CROPIX

Ivan Dalić, otac izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka, u ekskluzivnom razgovoru za N1 televiziju progovorio je o djetinjstvu sada već slavnog sina i njegovoj vezi s rodnim Livnom.

- Ja znam njegovu osobinu, on će sve živo učiniti da ih pripremi za pobjedu. Šta će ispasti, to je pitanje veliko. On je ambiciozan i uporan u svom radu i vjerujem da će ih dobro pripremiti, kazao je Ivan Dalić za N1.

Na pitanje je li njegov sin najbolji trener kojeg je Hrvatska ikad imala, Ivan Dalić odgovara: - Ja vjerujem po njegovom radu da jest najbolji, ali on i sada kaže da je Ćiro prvi. On je ipak rekao da je 'trener svih trenera', a Zlatko će biti 'izbornik svih izbornika'. Njemu se pružila prilika da ovo radi i mislim da je među najboljima, istaknuo je.

Novinar ga je pitao i kakav je Zlatko Dalić bio kao dječak.

- On je bio uporan u svemu. Kao mlad igrao je za lokalni klub, kao pionir još. Bio je jako dobar, poslušan i radio je dobro. Otišao je kao mlad u Split, u Hajduk s 15 godina. Dolje se pokazao kao dobar i odmah je rekao: Ili ću igrati nogomet ili završiti školu. Dolazio je ovamo da izvanredno dovrši srednju i otišao je dolje, posvetio se nogometu. To mu je u srcu i to radi pošteno, dodaje Ivan Dalić.

Dodao je da i dan danas Zlatko Dalić često dođe u Livno.

- Zlatko često ovdje dolazi. Skoro tjedno dođe, da vidi mene i majku. Kako je ovo s Rusijom sad, nije imao kada dolaziti, ali zove skoro dva puta tjedno. Kad je slobodan, dolazi ovdje. Ima vikendicu u Splitu i kuću u Novalji, ali ovdje uvijek svrati.

Što se tiče današnjeg velikog finala, Dalić je kazao da bi volio da Hrvatska pobjedi, ali da ne može prognozirati.

- To je teško pitanje. Želje su jedno, a mogućnosti drugo. Volio bih da pobijedi, ali ne znam. Mislim da će uspjeti, svaka je varijanta do sada takva bila pa mislim da će i večeras biti tako. Vjerujem da ih je pripremio kako treba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:54