TOMO KADIĆ

ISPOVIJEST TRENERA NAŠE BOKSAČKE REPREZENTACIJE KOJI JE OBOLIO OD KORONAVIRUSA 'Glavobolja je bila nepodnošljiva... Evo kako je sve počelo'

Tomo Kadić
 Ronald Gorsic / CROPIX

Tomo Kadić je trener hrvatske boksačke reprezentacije koji je prije nekoliko dana obolio od koronavirusa. Po povratku iz Londona gdje su se održavale kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre, saznao je da je zaražen - kao i njegovi kolege iz reprezentacije. Ispričao je za HRT svoje iskustvo u borbi s opakim virusom.

Kaže da je kao prvi simptom osjetio bol u mišićima, ali ga nije baš ozbiljno shvaćao jer je sportaš. Potom se pojavila lagana grlobolja, pa lagani kašalj koji se povećavao, a kaže da mu je najgora od svega bila nesnošljiva migrena.

- Bila je i bol u leđima, kao stražnja strana pluća da vas boli. Nije bilo ništa kritično, ali kad su se svi simptomi pojavili odjednom, nije mi bilo svejedno.

- Glavobolja je bila nepodnošljiva, kao da mi cijelo vrijeme netko pritišće glavu, dodaje.

Boksački trener kaže da je bio svjestan da ima koronavirus.

- Mala šansa je bila da nije, ja sam se nadao u sebi duboko da je možda prehlada od puta, od nervoze, ali ipak nije bila. Nadao sam se do tog testiranja.

Naglasio je da se u cijeloj situaciji nastojao ponašati odgovorno jer smatra da je odgovornost prema građanima vrlo bitna kao i prema virusu, a i prema sebi.

Trener reprezentacije je istaknuo da je njegovo psihičko i emocionalno stanje tada bilo dobro..

- Bio sam svjestan da je jedna bitka ispred mene u kojoj moram pobijediti kao jedan meč, jednu rundu, zapravo više rundi koje moram savladati, dodao je.

Rekao je da ga prijatelji podržavaju i da mu stalno šalju motivirajuće poruke, ali da je njegova bliža obitelj bila u strahu, naglasio je.

Sretan je jer ima pomoć i od susjeda.

- Ostavljaju mi brašno, kruh, sve što mi treba, dodao je.

Njegov je put oporavka, kaže, jednostavan i danas se osjeća dobro. Naglasio je da je sada na 60 posto svoga kapaciteta i da će uskoro pobijediti koronavirus.

Poručuje ljudima koji su zaraženi da se ne trebaju bojati i da nije sramota ako imaju koronavirus:

- To je jednostavno dio života.

Dodao je da mladi većinom misle da koronavirus nije ništa, da je to "nešto bez veze", da je to obična gripa, ali sada iz vlastitog iskustva porućuje svima da to nije obična gripa. Pozvao je sve građane da ostanu doma, slušaju upute Stožera civilne zaštite.

- Moramo zahvaliti cijelom medicinskom osoblju, jer oni su heroji, trebamo im skinuti kapu zato što se bore za nas i hvala im na tome, apelirao je.

Pozvao je na zajedništvo u borbi protiv virusa.

- Mislim da možemo, uvijek smo se izborili, izborit ćemo se opet. Zajedno smo jači, poručuje Kadić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:28