REAGIRANJE

Ispravak članka 'Osnivao sam HDZ i volim ovu zemlju, ali biznis selim u Njemačku ne da zaradim, novca imam za tri života, nego da sačuvam zdravlje...'

Povodom članka objavljenog 16. travnja 2018. godine na web stranicama jutarnji.hr pod naslovom 'Osnivao sam HDZ i volim ovu zemlju, ali biznis selim u Njemačku ne da zaradim, novca imam za tri života, nego da sačuvam zdravlje i dostojanstvo' na zahtjev za ispravkom netočne ili nepotpune informacije, objavljujemo ispravak tvrtke TEHNIKA d.d., zastupane po Branki Krnjaić, diplomiranoj pravnici i rukovoditeljici pravne i kadrovske službe tvrtke TEHNIKA d.d.

"Točno je da je TEHNIKA d.d. zaključila s IMOTEHNIKOM d.o.o. ugovor o izvođenju elektroinstalacija na izgradnji objekta Hotel BERULIA u Brelima, no netočno je da bi TEHNIKA uzela IMOTEHNICI 20 % garancija, kako to navodi g. Lasić.

Sukladno uobičajenim ugovornim odredbama, IMOTEHNIKA d.o.o. je prije početka radova trebala dati bankarsku garanciju na vrijednost 10 % ugovorenih radova kao jamstvo za dobro i pravovremeno izvršenje posla, što nije učinila, te je TEHNIKA sukladno ugovoru privremeno pridržala IMOTEHNICI depozit u visini od 10% do sada izvedenih, situiranih, i što je najbitnije, plaćenih radova.

Garanciju od 10% na ime jamstva za kvalitetu izvedenih radova IMOTEHNIKA će biti dužna dati tek nakon što se izvrši okončani obračun, a koji će, u skladu s odredbama ugovora, biti izvršen nakon što se izvrši okončani obračun s investitorom, koji je u tijeku.

Dakle, potpuno je netočno da je TEHNIKA „uzela“ IMOTEHNICI 20 % garancija, te da je TEHNIKA „potrošila“ zadržani depozit, jer će isti, sukladno ugovornim odredbama, biti vraćen IMOTEHNICI nakon okončanog obračuna i predaje garancije za kvalitetu izvedenih radova.

Također je netočno da je TEHNIKA imala prema IMOTEHNICI ugovornu obvezu isplate avansa.

Treba napomenuti da je IMOTEHNIKA bila od strane investitora nominirani podizvođač i da je radove s njom TEHNIKA ugovorila na zahtjev investitora, te da su IMOTEHNICI do sada plaćeni svi situirani radovi umanjeni za iznos depozita – dakle cca 84% ugovorenih radova – dok cca 6% ostaje za okončani obračun, pa je potpuno netočna tvrdnja o bilo kakvom „varanju“ IMOTEHNIKE od strane TEHNIKE d.d."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:01