DEMANTI OBJAVLJENE INFORMACIJE

Ispravak: Kristijan Štengl nije vlasnik riječkog Radija Korza

Reful radio d.o.o., zastupan po Zajedničkom odvjetničkom uredu Franjo Matković i Igor Bezjak: Ispravak informacije objavljene na portalu www.jutarnji.hr pod naslovom „ZOVU NAS RADIO CIGANLUK, PRIJETE BOMBOM, A NAMA SLUŠANOST NIKAD VEĆA – Istočnjački melos trešti sa jedne od najpopularnijih radio stanica u Dalmaciji“ od dana 07.02.2018. godine

Naime, na portalu Jutarnji.hr objavljen je, dana 07.02.2018. godine članak u kojem se navodi kako je g. Kristijan Štengl, koji je od prošlog kolovoza 75-postotni vlasnik Jadranskog radija, ujedno i vlasnik Radija Daruvar i Radija Virovitica, a odnedavno i vlasnik riječkog Radija Korzo.

Međutim, netočan je i neutemeljen podatak da bi imenovani g. Štengl odnedavno bio vlasnikom riječkog Radija Korzo. Glede prednjeg naglašava se kako je trgovačko društvo Reful Radio d.o.o., Zagreb, Drenovačka ulica 2, OIB: 97968788024, nositelj koncesije za obavljanje djelatnosti radija, a koju djelatnost obavlja pod nazivom Radio Korzo. Jedini osnivač, odnosno „vlasnik“, imenovanog društva jest g. Ivan Škarica iz Zagreba, koji je ujedno i njegov direktor te društvo zastupa samostalno i pojedinačno. Utemeljenost iznijetih navoda proizlazi iz podataka sadržanih u Sudskom registru Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske za imenovano trgovačko društvo.

Iz svega prednje iznijetog razvidno je da g. Štengl, niti s njime povezano trgovačko društvo, nisu „vlasnici“, odnosno nositelji koncesije za obavljanje djelatnosti riječkog Radija Korzo.

Dakle, neutemeljena je i pogrešna informacija da bi g. Štengl odnedavna bio „vlasnik“ riječkog Radija Korzo, obzirom na činjenicu da je jedini nositelj koncesije za obavljanje djelatnosti radija pod nazivom Radio Korzo trgovačko društvo Reful radio d.o.o.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:01