ISPRAVAK

Ispravak članka 'Policija istražuje Anu Bučević, a ministarstvu prijavljena i Škarica'

Jadranka Škarica po punomoćnici Marijani Vlaić, odvjetnici u Zagrebu

„Poštovani,

obraćam Vam se po uputi i nalogu moje stranke gđe Jadranke Škarice i temeljem čl. 40. Zakona o medijima zahtijevam ispravak objavljenih neistinitih informacija o mojoj stranci.

U tekstu koji je objavljen u Jutarnjem listu dana 28. ožujka 2019. godine, u članku pod naslovom: Policija istražuje Anu Bučević, a Ministarstvu prijavljena i Škarica koji je napisao Vaš novinar g. Dušan Miljuš, navode se po drugi put u Vašim novinama neistine u vezi gđe Jadranke Škarice, zbog čega zahtijevam objavu ovog ispravka.

U tekstu se navode neistiniti navodi o mojoj stranci gđi Jadranki Škarici pa se tako u tekstu spominje da se bavi nadrilječništvom, da se lažno predstavlja kao psihijatrica te da je vadila krv i na taj način trgovala ljudskim organima. Nadalje, u tekstu se prenose neistiniti navodi kako moja stranka u obuci autogenog treninga uvodi elemente mistike.

U navedenom tekstu iznesen je niz neistinitih informacija koje su protiv moje stranke iznijeli g. Niko Pervan i g. Željko Mavrović. Napominjem da su g. Pervan i g. Mavrović i prije iznosili iste neistinite navode i optužbe protiv moje stranke gđe Škarice koje su sve bile odbačene kao neosnovane.

Protiv moje stranke bile su podnesene 3 (tri) kaznene prijave zbog navodne prijevare i navodne utaje poreza i sve 3 (tri) kaznene prijave su odbačene, a porezni nadzor koji je trajao 21 mjesec utvrdio je kako društvo moje stranke uredno i redovito podmiruje svoje porezne obveze.

U ime moje stranke gđe Jadranke Škarice želim izričito navesti da se gđa Škarica nikada nije bavila nadrilječništvom, niti je ikada trgovala ljudskim organima kako se navodi u navedenom članku.

Gđa Jadranka Škarica već 43 godine prakticira autogeni trening, znanstveno dokazanu i medicinski priznatu metodu samopomoći koja se primjenjuje u cijelom svijetu u kojoj nema elemenata mistike. Gđa Škarica 26 godina obučava autogeni trening prema metodi koju je utemeljio dr. J.H. Schultz. U svom dugogodišnjem radu ostvarila je suradnju i sa stručnjacima iz Europe, posebno Austrije, gdje usko surađuje s posljednjim živućim učenikom dr. Schultza, dr. Heinrichom Wallnoeferom i njegovim njemačkim kolegom dr. Wolf-Reiner Krauseom.

Jadranka Škarica po punomoćnici Marijani Vlaić, odvjetnici u Zagrebu“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:38