DEMANTIJ

Ispravak teksta 'Tajna veza dvojice pilota sa švercerima oružjem'

Na portalu „Jutarnji.hr.“ je dana 21. studenog 2019. godine u 21 h i 43 min objavljen članak pod naslovom „Doznajemo sve detalje velikog skandala u HV-u“ i podnaslovom 'Tajna veza dvojice pilota sa švercerima oružjem'.

U citiranom članku navedeno je sljedeće: „Četvorku iz helikoptera, Krizmana, Košutića, Nekića i Pavlovića navodno povezuju zajednička natjecanja u streljaštvu.“

Međutim, radi se o neistinitim, nevjerodostojnim i netočnim informacijama, budući da Ivan Krizman nikad nikoga nije prevozio u helikopteru budući da isti to po prirodi stvari nije niti mogao učiniti, a kako se u samom članku i navodi „Bojnik Ivan Krizman voditelj je selekcijskog letenja i trenutačno najiskusnija osoba u HRZ-u na avionu tipa ZLIN 242, koji je već godinama probni pilot i demopilot sa završenim svim obukama za taj tip aviona“, odnosno, drugim riječima, bojnik Ivan Krizman nije ni u kakvoj vezi s upravljanjem helikopterima u vojnoj bazi Zemunik, niti je ikad bio u helikopteru s osobama koje se spominju u predmetnom članku“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:36