KULTNI KLUB

ISTARSKI ŽUPAN ŠOKIRAN IDEJOM O PROMJENI LOKACIJE ISTARSKOG KLUBA STUDENATA 'Umjesto priznanja studenti su dobili prijetnju deložacijom'

Valter Flego
 Damjan Tadić / CROPIX

Istarski župan Valter Flego očekuje da Ministarstvo državne imovine promijeni svoje mišljenje o promjeni lokacije Kluba studenata Istre "Mate Balota" u Zagrebu.

Poručio je to u svom priopćenju.

- Šokiran sam ovom informacijom, tim više jer je Ministarstvo studentima obećalo da će idući tjedan tražiti konkretno rješenje ove situacije - kazao je Flego.

- Ispada da je Ministarstvo cijelo vrijeme imalo figu u džepu. Ovakvi jednostrani potezi nisu nikakvo rješenje. To je demonstracija sile - dodao je Flego i naglasio kako od ministra državne imovine očekuje da preispita ovu odluku te da uvaži značaj Kluba ne samo za Zagreb, već i za cijelu studentsku zajednicu u Hrvatskoj.

Naime, Klub djeluje na istoj adresi od 1966. godine i kroz sva ova desetljeća postao je kultno mjesto okupljanja ne samo Istrijana, već i svih studenata u Zagrebu.

- Očekivao bi čovjek da će Klub studenata Istre „Mate Balota“ dobiti zasluženo priznanje za svoj doprinos studentskom i kulturnom životu Zagreba u posljednjih pola stoljeća. A umjesto priznanja studenti su dobili prijetnju deložacijom - ogorčen je istarski župan.

- Pozivam ministra da pruži ruku našim studentima te da promjenom ove odluke pokaže mladima da u institucijama imaju iskrenog i fer partnera, a ne nekoga tko će ih doslovno izbaciti na cestu - kazao je Flego i zaključio da su ovakve stvari pravi test odnosa države i institucija prema mladima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:52