HTIO IZBJEĆI TRAGEDIJU

ISTINA O BLOKADI KONTROLE LETA 'Nije kriva oluja, nego je radnik u panici isključio struju'

Jedan od dvojice zaposlenika koji su ušli u tzv. energanu HKZP-a očito je panično reagirao
 CROPIX/FlightRadar

Sutrašnji Međunarodni dan kontrolora letenja Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) dočekuje s još uvijek neobjašnjenim velikim ljetošnjim skandalom – nestankom struje u trenutku kada se na nebu nad Hrvatskom nalazilo više od stotinu zrakoplova, piše Novi list .

Iako službeni rezultati istrage tog incidenta od 30. srpnja nisu za sada javno obznanjeni, a HKZP i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture uporno se oglušuju na upite, Novi list je doznao što se tog poslijepodneva doista događalo u velikogoričkom sjedištu nadzora hrvatskog neba.

Struje nije nestalo uslijed nevremena i prodora vode već je jedan od zaposlenika u panici isključio glavno napajanje! Jedan od dvojice zaposlenika koji su ušli u tzv. energanu HKZP-a očito je panično reagirao, te je isključio glavno napajanje.

Doduše, namjera mu je bila spasiti veću tragediju jer da je voda doista stigla do sofisticiranih uređaja za napajanje i izazvala kratki spoj posljedice bi bile puno teže.

Ovako je prekid napajanjem električnom energijom relativno brzo saniran, odnosno već sat i pol kasnije, prema službenim informacijama iz HKZP-a, kontrola zračnog prometa je ponovno uspostavljena, navodi Novi list .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46