ISTRAŽITELJI U OFENZIVI

ISTRAGA O KAMIONU SMRTI IDE DALJE Uhićen kolovođa lanca krijumčara migranata?

Policija je uhitila 23-godišnjeg muškarca iz Sjeverne Irske za kojeg se smatra da je povezan s pronalaskom 39 mrtvih tijela u kamionu u Velikoj Britaniji
U hladnjači koja je u Britaniju došla iz Belgije bili su mahom vijetnamski državljani, koji su u međuvremenu identificirani
 REUTERS

Istraga vezana uz pronalazak 39 tijela vijetnamskih državljana pronađenih u hladnjači u Velikoj Britaniji 23. listopada ide punom parom naprijed.

Policija u Essexu objavila je jučer da su njihovi kolege iz Thames Valleya uhitili 23-godišnjeg muškarca iz Sjeverne Irske za kojeg se smatra da je povezan sa stravičnim slučajem. Uhićen je zbog sumnje da je sudjelovao u uroti kojoj je cilj bio krijumčarenje ljudi i pomaganje nezakonitoj imigraciji.

Podsjetimo, hladnjača s mrtvim tijelima pronađena je u industrijskom parku Waterglade u Graysu, nakon što je doputovala iz Belgije. Poslije tog otkrića policija je uhitila vozača Mauricea Robinsona. On je optužen za 39 točaka optužnice koja obuhvaća ubojstvo, udruživanje radi krijumčarenja ljudima, udruživanje radi pomaganja ilegalnoj imigraciji i pranja novca.

Ispitivanje

Privedene su još tri osobe, no one su puštene iz pritvora nakon što im je određena jamčevina. Prema informacijama iz policije, jamčevina im je određena do studenoga. Riječ je o 38-godišnjem muškarcu, 46-godišnjem muškarcu i 38-godišnjoj ženi. Ranije, 1. studenoga, uhićen je i Eamonn Harrison, 22-godišnjak iz Sjeverne Irske, ali i dalje se traga za još dvije osobe od interesa: braćom, 40-godišnjim Ronanom (Rowanom) i Christopherom Hughesom (34).

“Njihov pronalazak je ključan za istragu i što prije dođe do toga, to ćemo prije moći nastaviti s ispitivanjem i dovesti pred lice pravde one koji su odgovorni za te tragične smrti”, poručila je svojedobno policija.

U međuvremenu je dovršena i identifikacija pronađenih tijela. Najmlađe žrtve imale su, prema popisu imena i dobi koji je policija objavila nakon dovršetka procesa identifikacije, samo 15 godina.

Televizija

Riječ je o Dinh Dinh Binh iz Hai Phonga i Nguyen Huy Hungu iz Ha Tinha.

Zbog istrage ovog slučaja britanska policija surađuje i s vijetnamskim vlastima. Tamošnja je državna televizija objavila da je i tamošnja policija uhitila nekoliko osoba koje su povezane s tim slučajem. Ta su uhićenja zabilježena ranije ovaj mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:12