IZBORI U HDZ-u

IVAN ANUŠIĆ 'Ideja zabrane koaliranja HDZ-a s ljevicom čisti je populizam, a to je nešto najgore što se u politici dogodilo u zadnjih desetak godina'

Ivan Anušić
 Dragan Matić / CROPIX

Član Predsjedništva HDZ-a i kandidat za potpredsjednika stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima Ivan Anušić rekao je tijekom gostovanja u emisiji Newsroom N1 televizije da je zahtjev tima Mire Kovača da se statutom stranke ili na Predsjedništvu odluči da HDZ ne smije koalirati s lijevim strankama, a prema nekim ni s manjincima, čisti populizam koji ne može pravno zaživjeti.

"Ta inicijativa ne može pravno zaživjeti. Tko god je to izgovorio, izgovorio je iz čisto populističih razloga koje ja u politici apsolutno ne podnosim. Populizam je nešto najgore što se u hrvatskoj politici dogodilo u zadnjih desetak godina i ono preuzima politički mainstream, što je jako loše za Hrvatsku. Populizam se pojavio i u HDZ-u, s tim izjavama", rekao je Ivan Anušić za N1.

Kovač, kandidat za predsjednika stranke iz oponentskog tima Opcija za promjene, drži da se aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković treba ispričati zbog lošeg rezultata HDZ-a na europarlamentarnim izborima i gubitku predsjedničkih izbora. "Možda se ne bi Plenković trebao ispričati, nego se preispitati uloga svih nas", kratko je prokomentirao Anušić.

"Vratit ćemo film malo unazad i vidjeti aktivnosti određenih ljudi u kampanji, njihove uloge u te dvije kampanje, zašto nam je falilo glasova dvije tisuće glasova do petog mandata", rekao je, dodavši kako ne misli da su pojedinci sabotirali HDZ, već da su bili neaktivni, a kao dužnosnici stranke imali su obvezu biti aktivni i dati svoj doprinos.

Smatra kako su ti izbori prošlost i treba se prestati osvrtati. "Sve te izjave i povlačenje nas po medijima ni Kovaču ni HDZ-u ne nosi ništa dobro... HDZ je desna stranka, malo smo energičniji, strastveniji", ustvrdio je Ivan Anušić te dodao da kampanja u HDZ-u prelazi u "bizarno" i da to postaje već "žalosno". "Sve nas umara", rekao je.

"Ne želim prihvatiti igru prebacivanja krivnje. Žalosno je jer članstvo to gleda i sluša. Na kraju krajeva, na izborima ne dobivamo samo glasove članstva. Žalosno je da se ovako ponašamo. Uputio bih apel da se prestane s tim. Da se počnu baviti kvalitetama i prednostima. Da se prestane prozivati, uglavnom Andrej Plenković. On ima rezultate iza sebe", dodao je Anušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:17