SPORNI UGOVOR

Ivan Čehok: Ne vode se istrage ni protiv mene niti protiv Grada Varaždina

USKOK je od nas zatražio da im dostavimo neke dokumente i neka objašnjenja ali radi se o najnormalnijem procesu koji se događa svaki dan, objašnjava varaždinski gradonačelnik

VARAŽDIN - Ni protiv mene ni protiv Grada Varaždina se ne vode nikakve istrage. USKOK je od nas zatražio da im dostavimo neke dokumente i neka objašnjenja ali radi se o najnormalnijem procesu koji se događa svaki dan. USKOK je naime dužan postupati po svakoj prijavi koja stigne na njihovu adresu i oni to i rade, ali to ne znači da je pokrenuta istraga. Komentirao je tako varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok navode da se protiv njega vodi istraga zbog nekoliko sumnjivih poslova Grada Varaždina i T7 Grupe poduzetnika Davora Patafte.

Predmet istrage navodno je najviše ugovor između Grada Varaždina i tvrtke članice T7 Grupe, tvrtke Vis, o mehaničko-biološkoj oporabi otpada na lokaciji u Brezju kraj Varaždina. Taj je ugovor naime potpisan bez javnog natječaja krajem 2008. godine, a prema njemu tvrtka Vis bi gradski otpad po cijeni od 137 eura po toni.

Čehok i dalje tvrdi da je riječ o pionirskom projektu kojim će se riješiti i problem nagomilanih bala gradskog smeća koje su smještene na lokaciji u Brezju i prijete ekološkom katastrofom. Istaknuo je također da su anonimnu prijavu protiv njega sigurno podigli članovi varaždinskog HNS-a kako bi skrenuli pozornost javnosti s problema koji ovih dana potresaju HNS, odnosno s činjenice da je predsjednik HNS-a Radimir Čačić skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a da ipak ne želi podnijeti ostavku i povući se iz politike.

Članovi gradskog HNS-a to su opovrgnuli istaknuvši ipak da podržavaju osobu koja je prijavila slučaj USKOK-u jer se radi o ugovoru koji je štetan i zbog kojeg bi Grad Varaždin odvoz i obradu otpada trebao plaćati po najskupljoj cijeni u Europi. Ponovili su također i da je ugovor između Grada Varaždina i tvrtke Vis potpisan bez javnog natječaja i to samo nekoliko dana prije nego li je na snagu stupio novi zakon kojim taj ugovor nebi bilo moguće potpisati bez javnog natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:44