SMIRIVANJE

Ivan Jakovčić: ‘Kajine, pretjerao si, Vlada nije zločinačka’

Situacija jest teška, ali neprihvatljivo je rad Vlade nazvati zločinačkim, kaže Jakovčić
 Goran Šebelić/CROPIX

ZAGREB - Istarski župan i šef IDS-a Ivan Jakovčić reagirao je danas na izjavu kolege i potpredsjednika stranke Damira Kajina kako “HDZ vodi zločinačku politiku” . Kajin je, među ostalim, kazao kako Vlada na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor vodi zemlju u ambis.

- To je zločinačka politika, pa će ova vladajuća ekipa, na čelu s predsjednicom Vlade biti odgovornija i od samog odbjeglog bivšeg premijera Ive Sanadera. Dok je Sanader zaključio kako više ne može voditi Vladu, nakon čega se pokupio i otišao, premijerka Kosor odlučno vodi zemlju u propast - upozorio je prije nekoliko dana saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin.

Neizvjesna situacija

No, šef stranke Ivan Jakovčić smatra da je Kajin upotrijebio prejake riječi:

- Istina je da je ekonomska situacija teška i prilično neizvjesna, no kvalificirati da se radi o gotovo zločinačkom djelu meni nije prihvatljivo. To pretjerivanje nije za mene. Dobro je upozoriti da je stanje teško, ali ja želim vjerovati da smo sposobni stvoriti konsenzus. Ako smo uspjeli napraviti konsenzus o ulasku u Europsku Uniju, onda bi bilo mudro da to učinimo i kad je u pitanju borba protiv korupcije - kaže Jakovčić, koji je s Damirom Kajinom razgovarao o njegovim izjavama.

Stilovi se razlikuju

- Nema između Kajina i mene nikakvog sukoba, ali interpretacija nekih situacija u kojima se nalazimo kao država ipak nas razlikuje. Svatko od nas ima drugačiji pristup i stil - kaže Jakovčić, koji je ovih dana primio jedno od najviših austrijskih državnih odlikovanja - Veliko zlatno odličje s Danicom za zasluge za Republiku Austriju. Jakovčić je odlikovan za politički, gospodarski i kulturni doprinos te za osobne zasluge u produbljivanju veza između Hrvatske i Austrije, kao i za potporu euroregionalnoj politici.

Visoko priznanje

- Riječ je o uistinu iznimno visokom priznanju koje želim podijeliti sa svim ljudima koji su me podržali u proteklih 20 godina koliko sam u politici. Odlikovanje sam posvetio svojoj pokojnoj majci koja je bila Austrijanka. Ona bi bila posebno ponosna zbog toga. To je i veliko priznanje ljudima u Istri - naglasio je župan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:53