OPROSNICA BROJ 2

Ivan Mravak: Barišićevu zetu sam morao otkupiti stan

Riječ je o stanu u Bužanovoj koji je HEP kupio po tržišnoj cijeni od 1,6 milijuna kuna
 Bruno Konjević/CROPIX

ZAGREB - Bivši predsjednik Uprave HEP-a, Ivan Mravak, i u utorak je nastavio svjedočenje u prostorijama USKOK-a te je, kako neslužbeno doznajemo, “zaradio” barem još jednu tzv. oprosnicu. Mravkov odvjetnik, Branko Šerić, samo je rekao da je njegov klijent u svojstvu svjedoka govorio o nekim poslovnim događajima u HEP-u.

Gotovina u stanu

Iz pouzdanih izvora doznajemo da je bivši šef HEP-a i u utorak teretio Mladena Barišića. Mravak je iznio niz novih detalja o okolnostima pod kojima je Barišićev zet, Ante Despot, postao vlasnik stana od 107 metara četvornih u Bužanovoj ulici u Zagrebu. Riječ je o stanu u kojemu je policija pronašla više od 2 milijuna kuna gotovine. Despot je do 2008. radio u HEP-u, koji je riješio njegovo stambeno pitanje. HEP je po tržišnoj cijeni od 1,6 milijuna kuna kupio stan u Bužanovoj. Despot je poslije, uz popust od 40 posto kao branitelj, otkupio stan od HEP-a za milijun kuna.

Vlasnik nekretnine

Mravak je navodno ispričao da je kupnju cijelog stana financirao HEP. Dakle, i otkup prilikom kojega je Despot postao vlasnik nekretnine. Učinio je to, rekao je Mravak, po svojevrsnom nalogu Barišića. Ako Mravkov iskaz dovede do procesuiranja Barišića ili neke druge osobe za kazneno djelo za koje je zapriječena kazna od najmanje 10 godina zatvora, zagarantirana mu je i druga oprosnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:47