MILIJUNSKA JAMČEVINA

Ivan Rimac pušten iz pritvora. Za slobodu je platio 5,2 milijuna kuna!

Vlado Kos / CROPIX

Rimca i bivšeg zapovjednika Kopnene vojske Kruljca USKOK tereti za malverzacije sa zemljištima

OSIJEK - Poduzetnik Ivan Rimac, koji je skupa s umirovljenim generalom Mladenom Kruljcem i još četvoricom osumnjičen za mešetarenje zemljištem na području Općine Sibinj pušten je iz osječkog istražnog pritvora u utorak unatoč protivljenju USKOK-a.

Rimac je naime u zamjenu za puštanje na slobodu ponudio jamčevinu u iznosu od 5,2 milijuna kuna, što je iznos za kojeg ga USKOK i tereti da je protupravno stekao.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Anto Rašić odlučio je prihvatiti ovu ponudu i pustiti Rimca iz pritvora, no USKOK se na takvu odluku žalio, ali je žalba u konačnici odbijena te je sudac u utorak donio rješenje o puštanju iz pritvora poduzetnika. poznatog i kao najvećeg pojedinačnog dioničara Hajduka.

Podsjetimo, 2. rujna iz pritvora su pušteni Kruljac te Ivica Batinić, Ivica Mišković i Zdravko Sočković, pa je tako pritvoren ostao jedino Željko Garić, koji je također ponudio jamčevinu u nekretninama vrijednim nešto više od milijun kuna, a o njegovu puštanju iz pritvora sud će odlučivati u srijedu.

Šestorku USKOK sumnjiči da su zlouporabom položaja i ovlasti, odnosno mešetarenje zemljištem na području Općine Sibinj kod Slavonskog Broda proračun ove Općine oštetili za 16,5 milijuna kuna.

Kruljca se pak sumnjiči da je suprotno zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, naložio ustrojavanje namjenski organiziranih snaga za izgradnju glavne i sporedne ceste na spornom zemljištu vrijedne 6,2 milijuna kuna za koliko je oštećen državni proračun.

Izdvajamo