KRITIKE NA IMENOVANJA

IVAN ŠUKER PROZVAO VLADU ZA UHLJEBLJIVANJE 'Pa nisu Narodne novine nekakva buregdžinica'

Zagreb, 071113.Nastavak 9. sjednice Sabora na kojoj se raspravljalo o Zakonu o potrosackom kreditiranju.Na fotografiji: Ivan Suker.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - HDZ-ovi zastupnici kritizirali su danas Vladin prijedlog imenovanja članova Komisije za kontrolu postupaka javne nabave, tvrdeći da će u to važno tijelo doći nekompetentni ljudi, koji se ranije nisu bavili javnim nabavama.

"Pogledajte si u životopisu. Kako će netko tko je nabavljao dva hanzaplasta ili nešto slično sutra odlučivati o postuku javne nabave za, recimo, pelješki most", kazao je Ivan Šuker HDZ.

Ustvrdio je da je "stranačko uhljebljivanje" i imenovanje nekompetentnih ljudi praksa aktualne vlade, a kao primjer je naveo imenovanje Anđelka Topolovca, HNS-ova načelnika zagorske Općine Radoboj, koji je godinu dana radio u tvrtki Krateks iz Krapine i još sedam godina u tvrtki Pekarne Cerovečki u Radoboju, kao dostavljač pekarskih proizvoda.

"Pa nisu Narodne novine nekakva tamo buregdžinica ili nešto slično, da može svatko raditi", rekao je Šuker.

Sabor je završio ovotjedno zasjedanje, a sjednica će se nastaviti u ponedljeljak, raspravom o raspisivanju referenduma na kojem bi građani odlučivali jesu li za to da se pravo na ravnopravnu službenu uporabu svog jezika i pisma nacionalnim manjinama da u sredinama u kojima čine više od polovice, umjesto sadašnje trećine ukupnog stanovništva.

Odbor za Ustav jednoglasno je Saboru predložio da referendumsko pitanje uputi Ustavnom sudu na ocjenu ustavnosti.

Odbor smatra da je to pitanje protutustavno top jest da krši niz međunarodnih ugovora i preambulu Ustava koja RH opisuje kao državu hrvatskog naroda i nacionalnih manjina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:39