BIVŠI ŠEF STRANKE

IVAN VRDOLJAK IZBRISAO PROFIL NA TWITTERU Jedna njegova objava na toj društvenoj mreži najavila je lavinu koja je okončana raskolom u HNS-u

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izbrisao je svoj Twitter profil. To samo po sebi ne bi bila vijest da upravo zbog noćne objave na Twitteru uoči drugog kruga lokalnih izbora nije optužen da je baš on glavni krivac što je Anka Mrak Taritaš izgubila od Milana Bandića u Zagrebu.

Ta objava bila je najkonkretnija najava saborskog preslagivanja, koje je uslijedilo nakon izbora, a u turbulencijama unutar HNS-a Vrdoljak je u konačnici dao ostavku na sve političke funkcije.

Podsjetimo, Vrdoljak je na Twitteru nešto malo iza tri sata ujutro tri dana uoči izbora napisao kako je 'danas sigurniji nego ikad da se na reformi obrazovanja lomi budućnost Hrvatske'.

'Bit će je, makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici', napisao je Vrdoljak.

Screenshot

Spomenuti tvit protumačen je kao znak da Vrdoljak pregovara s premijerom Andrejem Plenkovićem o potpori Vladi i koaliciji s HDZ-om, što se na kraju i pokazalo točnim.

U jednoj od kasnijih izjava Vrdoljak je najavio da će nastaviti tvitati, ali čini se da je ta izjava bila vjerodostojna poput i serije njegovih predizbornih inzistiranja da HNS-u ni u primisli nije koalicija s HDZ-om, koji, kako je tada tvrdio, predvodi Titanik vladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:35