HNS-ov MINISTAR

IVAN VRDOLJAK 'Tko će me naslijediti u Ministarstvu gospodarstva? To je pitanje za jackpot, to ni Karamarko ni Petrov ne znaju'

Ustvrdio je kako HNS ima stabilno biračko tijelo, da se stranka ne odaje kratkotrajnom populizmu te da ima kontinuitet ozbiljne politike
Pula, 130116.Konferencija za medije Hrvatske narodne stranke liberalnih demokrata koja se odrzava u sklopu obilaska zupanijskih organizacija HNS-aNa konferenciji su govorili potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednica Istarsko-primorsko-goransko-licko-senjskog regionalnog saveza HNS-a, saborska zastupnica i gradonacelnica Kraljevice Nada Turina Djuric i predsjednik HNS-a Istarske zupanije Zvonko Liovic.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Sebelic / CROPIX

Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva u tehničkoj Vladi Ivan Vrdoljak rekao je u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a u utorak u Puli da HNS odlazi u oporbu te da nitko iz njihovih redova neće biti u Vladi, ali će pratiti najavljene reforme za koje čisto sumnja da će se provesti.

Vrdoljak je istaknuo na konferenciji za novinare da će i dalje biti dosljedni svim građanima koji traže građansku Hrvatsku. Ustvrdio je kako HNS ima stabilno biračko tijelo, da se stranka ne odaje kratkotrajnom populizmu te da ima kontinuitet ozbiljne politike.

Kako je rekao, očekuje da će idući tjedan Most i Domoljubna koalicija izići s imenima ministara i konačno konstituirati Vladu. Po njemu, prošlih tjedana nisu se bavili ničim osim kako će podijeliti resore.

„Kakav je nivo povjerenja u toj koaliciji, najbolje govori to što Most javno govori kako želi Ministarstvo unutarnjih poslova da bi zaustavio HDZ u krađi. Meni jednostavno nije normalno da netko ulazi u koaliciju s nekim i govori da želi određeno ministarstvo kako bi zaustavio koalicijskog partnera u krađi. To ne odaje ni najmanje povjerenje u uspjeh funkcioniranja te Vlade, a o reformama da niti ne govorimo", rekao je Vrdoljak.

Također je rekao kako su "puste reforme nestale kada su se pojavili interesi oko podjele ministarstva kako bi jedni druge kontrolirali - HDZ Most vjerojatno u populizmu, a oni pak njih u potencijalnoj krađi i korupciji" kojoj je, kako je ocijenio, HDZ sklon.

"Kolege u Mostu kažu da žele samo nova lica, a onda bez problema dignu ruku za Željka Reinera koji je uistinu novo lice i baš smo se svi iznenadili kada smo njega vidjeli kao osvježenje na političkoj sceni.“, rekao je Vrdoljak.

Po njegovim riječima, nakon sastavljanja Vlade vrlo će brzo biti jasno da sve ono što se pričalo u kampanji "ostaje mrtvo slovo na papiru".

Rekao je kako HNS ima stabilno biračko tijelo, da se stranka ne odaje kratkotrajnom populizmu i ima kontinuitet ozbiljne politike.

Na pitanje što misli tko će ga naslijediti na dužnosti ministra gospodarstva, odgovorio je da je to "pitanje za jackpot" te da se zadnjih dana pojavilo 12 imena. Istaknuo je kako o tome pojma nemaju ni Karamarko ni Petrov te da će on sve potrebne informacije proslijediti novom ministru, a uspjeh novog premijera je uspjeh Hrvatske.

Osim Vrdoljaka, na konferenciji za novinare, na kojoj je najviše riječi trebalo biti o organizacijskom jačanju stranke i unutarstranačkoj komunikaciji, sudjelovali su i predsjednica regionalnog saveza HNS-a Nada Turina-Đurić te predsjednik istarskoga županijskog HNS-a Zvonko Liović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:02