PREDSJEDNIK HNS-a U SISKU

IVAN VRDOLJAK 'Zatvaranje sisačke rafinerije je isključivo mađarski interes, hrvatski interes je njezina modernizacija i očuvanje radnih mjesta'

 Dragan Matić / HANZA MEDIA

Najava zatvaranja sisačke rafinerije isključivo je mađarski interes. Kada je u pitanju Ina, ja ću prvi štititi njene interese. Svima je jasno da se MOL nije pokazao kao dobar partner i moj stav je, a uvjeren sam i da će konzultanti koje je Vlada RH angažirala to i potvrditi - treba nam novi strateški partner!

Mene u slučaju INA-e ne zanimaju ni mađarski ni ruski ni američki, već samo hrvatski interesi, rekao je u ponedjeljak u Sisku, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Naglasio je da MOL-ovi interesi očito nisu podudarni s hrvatskim i da se s novim partnerom prije svega moramo dogovoriti oko strategije razvoja Ine. Pritom su, prema Vrdoljaku, ključne tri stvari: - Prvo, konačni završetak modernizacije obje rafinerije u Sisku i u Rijeci te osiguravanje rafinerijske proizvodnje na obje lokacije.

Drugo, ulaganje u novu proizvodnju nafte i plina. I treće, osiguravanje nafte i plina po konkurentnim cijenama. Osobno sam se kao ministar gospodarstva izborio da se rafinerija u Sisku ne zatvori i siguran sam da se za to i ova Vlada može ponovno izboriti. Hrvatski interes je modernizacija rafinerije i očuvanje radnih mjesta i to nam mora biti prioritet, naglasio je Vrdoljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:26