IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

IVICA PULJAK SPASIO ŽIVOT DJEVOJČICI U SPLITSKOM TRGOVAČKOM CENTRU 'Učinio sam što bi svaki drugi građanin na mom mjestu učinio'

 Tomislav Kristo / CROPIX

Vijest da je Ivica Puljak, naš poznati znanstvenik i član Predsjedništva stranke Pametno, u utorak poslijepodne jednoj djevojčici u splitskom City Centeru One spasio život vrlo brzo ga je učinila junakom dana, piše Slobodna Dalmacija.

Prema pričanju jednog očevica nemilog događaja, jedna djevojčica je rukom zapela za pokretne stepenice koje vode uzbrdo s vanjske strane te su je počele vući sa sobom.

Puljak je najbrže reagirao, potrčao je uz stepenice i stigao curicu koja je visjela na vanjskoj strani, podignuo je i prebacio na unutrašnju stranu stepenica čime joj je, po svoj prilici, spasio život.

Sam Puljak nije bio od velikih riječi, kada smo ga nazvali da nam iz prve ruke prepriča situaciju.

- Ne bih ja o tome previše, nisam ja to potencirao. Učinio sam što bi svaki drugi građanin na mom mjestu učinio - kratko nam je komentirao.

Pitali smo ga da nam barem kaže što mu je u trenutku kad je vidio da je djevojčica zapela za stepenice.

- Pomislio sam da će biti jako nezgodno, potrčao sam, bio najbrži i to je to - rekao je za Slobodnu Dalmaciju i dodao kako su svi nakon što je opasnost bila izbjegnuta bili u šoku, posebno majka od djevojčice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:30