NOVA OBJAVA NA BLOGU

IVICA TODORIĆ IZRAVNO OPTUŽIO RAMLJAKA DA JE LAGAO JAVNOST 'Rekao je da je Knighthead Capital izlistan na burzi... on nikad nije kotirao na burzi!'

 
 Damir Krajac / Boris Kovačev / Hanza Media

Bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić danas je objavio novi članak na svojem blogu, u kojem optužuje izvanrednog upravitelja tvrtke Antu Ramljaka kako je izravno lagao javnost kada je tvrdio da je fond Knighthead Capital bio izlistan na NASDAQ-u.

Na samom početku bloga, Todorić citira izjavu koju je Ramljak dao za Jutarnji list 14. lipnja ove godine:

„Knighthead Capital je fond izlistan na burzi (NASDAQ) i u trenutku kada smo krenuli prema vjerovničkom vijeću, to je postalo javno, jer su to oni morali objaviti na burzi. A htjeli smo i poslati umirujuću poruku javnosti da je osigurana likvidnost potrebna za što je moguće bolje odraditi, jer je Knighthead Capital, znao o kakvoj se situaciji radi, pristao uplatiti prvu tranšu od 100 milijuna EUR. Taj je novac jučer i sjeo na račun Agrokora.“

- Ramljak LAŽE. Knighthead ne kotira niti je kotirao na NASDAQ-u. Kinghthead nije ništa objavio na burzi. Knighthead je Limited Partnership i nema nikakve obaveze javne transparentnosti. Zašto je Ramljak lagao? Ovo je prvo važno pitanje i jedini logičan odgovor je da je namjerno obmanuo javnost, prezentirajući Knighthead kao tobože ozbiljnu, transparentnu i uglednu kompaniju, kako bi utišao pitanja koja su se u tom trenutku počela postavljati o tom nelogičnom aranžmanu. Drugo je objašnjenje da je ušao u toliko velik deal, a da nije niti znao s kim? Dakle, ili je lažljivac (i osobno financijski zainteresiran), ili je dramatično nekompetentan. Zaključite sami, piše Todorić.

- Ono što Ramljak ne spominje, je da je već tom prvom uplatom, Knightheadu osigurao zaradu od nekoliko desetaka milijuna EUR u svega nekoliko tjedana. Gdje toga na svijetu ima? Zato to Vlada RH podržava? Umjesto da daju odgovore na ta i druga važna pitanja koja sam postavio, Vlada RH i Ramljak obmanjuju javnost i koristeći čitav državni aparat, ucjene, strah i pritiske, manipuliraju javnošću. Ali istina je neumoljiva i uvijek izađe na površinu, tvrdi Todorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:53