NAJNOVIJA OBJAVA

IVICA TODORIĆ SE OBRUŠIO NA PLENKOVIĆA I NA RAMLJAKA Tvrdi da obmanjuju javnost u slučaju 'kriminalnog pogodovanja strvinarskom Knighthead fondu'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.10.2017. u 19:23

Maja Zlatevska / HANZA MEDIA

Za Ivicom Todorićem, prvookrivljenim u aferi Agrokor i vlasnikom koncerna Agrokora raspisana je i crvena Interpolova tjeralica, a on se nekoliko sati nakon toga oglasio na svojoj službenoj stranici. Ovaj put se obrušio na premijera Andreja Plenkovića, ali i na izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka.

Objavu prenosimo u nastavku:

- Premijer Plenković ponovno je danas iznio neistinu koja je, zasigurno, za cilj imala obmanjivanje javnosti. Naime, gospodine Plenkoviću, na web stranicama Agrokora nema transparentnosti i objava o svim aktivnostima izvanredne uprave, i to nije, kako vi kazete, nikakva mistifikacija, nego vrlo jasna činjenica. Na web stranicama nema informacija o roll up kreditu i kriminalnom pogodovanju strvinarskom Knighthead fondu kojemu je vaš transparentni Ramljak dao povlaštene informacije prije nego ste ga Vi imenovali izvanrednim povjerenikom.

Taj isti Vaš transparentni izvanredni povjerenik, davši povjerljive informacije američkim strvinarima, omogućio im je da kupe obveznice nominalne vrijednosti od 300 milijuna za samo šezdesetak milijuna. A onda je transparentno krenuo u roll up u kojem strvinari sudjeluju s 500 milijuna. No, u tom transparentnom aranžmanu, Ramljak i ministrica Dalić otkupe obveznice strvinara koje su platili manje od 60 po nominalnoj vrijednosti za 268 milijuna eura! I to nije sve - Agrokor im je transparentno i dalje dužan 500 milijuna plus kamate, a oni pod hipotekom imaju Agrokorovu vrijednost od milijarde. To nije mistifikacija gospodine Plenkoviću. To je vaša transparentnost i vjerodostojnost! - stoji u najnovijoj objavi na blogu.

Izdvajamo