PREDSJEDNIK U NEW YORKU

Ivo Josipović: Nisam siguran da su se s hrvatske strane u Haagu našli pravi ljudi

'U Domovinskom ratu, nažalost, bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, obrambeni rat'
Rijeka, 120911.Danas je Predsjednik drzave Ivo Josipovic u sklopu posjeta Rijeci boravio na Pomorskom fakultetu. Tom prigodom je otkrio i postavljenu spomen plocu posvecenu admiralima koji su diplomirali na Carsko-kraljevskoj Vojno-pomorskoj akademiji u Rijeci.Na slici: Ivo Josipovic.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX

NEW YORK - Predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će na konferenciji koja se uoči početka zasjedanja 66. opće skupštine UN-a organizira o Libiji. Na skupu će biti i američki predsjednik Barack Obama, koji je sinoć, uz velike mjere osiguranja, doputovao u New York. Na skupu će biti mnogi svjetski državnici koji će razgovarati o pomoći Libiji, javlja HRT.

Inače, predsjednik se sinoć susreo s hrvatskim iseljenicima u New Yorku. Veliki broj Hrvata koji žive u New Yorku okupio se u prostorijama Stalne misije RH pri UN-u i s velikim su interesom poslušali predsjednika Josipovića koji je ukratko analizirao prilike u zemlji.

Hrvatski iseljenici u razgovoru s Ivom Josipovićem posebno su se interesirali kakvo je predsjednikovo mišljenje o radu međunarodnog suda u Haagu i presudama generalima Gotovini i Markaču.

- To je osjetljivo pitanje. U Domovinskom ratu, nažalost, bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, obrambeni rat. Osobno, kao pravnik, nisam zadovoljan rezultatima suđenja u Haagu i ne samo kada je riječ o hrvatskoj strani. Nisam siguran ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi, kazao je predsjednik Josipović. - Ali, mi moramo prihvatiti odluke suda, Hrvatska mora poštovati pravni sustav, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:26