AFERA 'ŠEIK'

IZ DUBROVAČKOG KLUBA KOMENTIRALI ASTRONOMSKI RAČUN O KOJEM BRUJI HRVATSKA 'Naše cijene su realne'

 
 CROPIX, REUTERS

Gosti s luksuzne jahte “Yas” koja plovi pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, ostali su bez riječi kad su, nakon ludog provoda u dubrovačkom noćnom klubu Culture Club Revelin, dobili račun od točno 368.120 kuna. Prema neslužbenim informacijama, s jahte su u provod krenuli Mohammed, sin vlasnika jahte, šeika i krunskog princa Dubaija Hamdana bin Zayeda Al Nahyana, iako u srijedu iz Revelina tvrde da oni nisu bili njihovi gosti.

RTL donosi detalje te lude noći u kojoj se, kako smo već pisali, popila i boca poznatog šampanjca Dom Perignon te više vrsta poznatih francuskih vina, kudikamo skupljih od razvikanog Perignona. Prenose kako je jedan bogati Arapin častio i polijevao skupocjenim pićima hostese, sebe i društvo sve dok u 6 ujutro nije stigao astronomski račun.

- Što se tiče samog računa, ako provjerite cijene navedenih pića u drugim klubovima i restoranima, možete vidjeti da su cijene realne, kazao je za RTL Marko Plavčić, PR manager kluba Revelin.

- Naši gosti dolaze se provesti i zabaviti u klubu i kao svaka osoba svjesni su cijena koje su im u svakom trenutku dostupne. Kao i njihova potrošnja, kazao je Plavčić.

Kada je ekipa RTL-a pokušala rezervirati stol u tom klubu, rečeno im je da se cijena separea kreće od 1700 do nevjerojatnih 13.500 kuna u što je uračunata boca poznatog šampanjca i piće po izboru.

- U svijetu postoje razna mjesta, razni proizvodi, razne kategorije, razne cijene, tako da ako je netko otišao tamo i naručio, po zakonu je sve izloženo, cjenik mora biti javan. Tko voli nek izvoli, tko može platiti, neka ide tamo i naruči, rekla je dubrovačka ugostiteljica Paula Orepić.

Slučaj je komentirao i ministar turizma.

- O računu ne bih komentirao, jer ne znam detalje. Da li je netko potrošio, da li je vidio, nije vidio, tako da to ne bih mogao komentirati. U svakom slučaju, Hrvatska je raznovrsna. I mora nuditi i skuplje i kvalitetnije i manje i jeftinije destinacije, kazao je ministar Gari Cappelli.

Na račun od 368 tisuća kuna, državi je poreza uplaćeno malo više od 70 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:27