OŠTRA PORUKA VESNE PUSIĆ

IZ VLADE ODBRUSILI SINDIKATIMA 'To neće više proći! Izvolite na izbore'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.02.2014. u 14:18

Tomislav Krišto / CROPIX

Prva potpredsjednica Vlade komentirala je prijetnju sindikalnih čelnika vladajućoj koaliciji da će je srušiti s vlasti

ZAGREB - Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je danas da je prijedlog novog Zakona o radu (ZOR) najblaža moguća liberalizacija tržišta rada, koja daje neku malu šansu ogromnoj armiji nezaposlenih u Hrvatskoj da će se ikada imati šanse zaposliti.

To je suština novog ZOR-a, kazala je Pusić novinarima, komentirajući sindikalne prosvjed protiv izmjena ZOR-a nakon konferencije za novinare u povodu povrata aerofoto snimaka teritorija Hrvatske iz 1968.

FOTO: NA PROSVJEDU 1000 LJUDI Sindikati napustili Sabor i najavili: 'Srušit ćemo ovu Vladu!'

Treba i dalje voditi socijalni dijalog, ali i socijalni dijalog između zaposlenih i nezaposlenih. Vladina zadaća je kreirati uvjete u kojima nezaposleni neće biti izolirani ili izbačeni iz bilo kakvog dijaloga ili šanse da se ikada zaposle, nego obratno, istaknula je.

"Ovaj ZOR je vrlo, vrlo blag korak koji barem malo povećava šansu za one koji su danas nezaposleni", rekla je Pusić.

Na pitanje kako komentira prijetnju sindikalnih čelnika vladajućoj koaliciji da će je srušiti s vlasti, odgovorila je kako je zadaća Vlade čuvanje institucija, a više neće proći ideja da se institucije države organizirano destabiliziraju izvan redovnih procedura.

"Postoje izbori, ako se tamo nije uspjelo pobijediti onda se ne može različitim vrstama referenduma rušiti redovne institucije vlasti. Svaka vlast ima svoju odgovornost i obaveze, ali i svaka opozicija. Dakle, izvolite na izbore i tim putem kroz redovnu proceduru", poručila je.

Pusić je naglasila da poštivanje institucija i procedure nije obaveza samo vlasti već i opozicije..

Izdvajamo