TRAGEDIJA U ZADRU

Iza poginulog pirotehničara ostala supruga i četvero djece

 Jure Mišković/CROPIX

POŽEGA - U roditeljskoj kući u kojoj je, u požeškoj ulici Snježne Gospe na kućnom broju 41 sa suprugom i četvero djece u dobi od 4 do 11 godina, živio poginuli pirotehničar Renato Polić Strinić (39) vladaju šok i nevjerica.

Renatov otac Jure (63) ne skriva suze i bol zbog gubitka sina o kojem ima samo riječi hvale. O tragediji u kojoj su izgubili sina doznali su od vlasnika tvrtke Pajper za koju je Renato radio.

- Do prije desetak dana bio je doma da bi otišao u Zadar i tamo nastradao. Kad su mi jutros rekli, htio sam odmah sjesti u automobil i otići tamo da ga sam izvučem iz te šikare u kojoj je bilo tijelo. No, nisu mi dali, a u međuvremenu sam doznao da je tijelo izvučeno i prevezeno na Patologiju tamošnje bolnice gdje će biti obavljena obdukcija - kaže otac Jure (63), dodajući kako još ne znaju kada bi tijelo njegova tragično stradalog sina moglo biti dovezeno u Požegu.

Prisjećajući se sina kaže kako je bio vrijedan, dobar i pošten čovjek, kojem su Domovina i obitelj bili na prvom mjestu.

- Bio je odličan učenik, krenuo je na fakultet koji je nakon prve godine napustio kako bi zajedno sa mnom stupio u gardu. Bili smo na prvim crtama obrane, pred kraj rata na ovim našim područjima zamalo je izbjegao gotovo sigurnu smrt. Ranjen je PAM-om, no izvukao se - priča Jure, dodajući kako je Renato otišao u pirotehničare da obitelji priskrbi prosperitet.

- Nije dobio braniteljski, nego je podigao normalni kredit i počeo tu na području Požeštine graditi kuću za svoju obitelj. A sada ga više nema - kazao je otac Jure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:23