OGLASIO SE ĆORIĆ

IZBAČENI HSP-ovac 'Nikad nije bio bolji tajming za ujedinjenu desnicu, u kontaktu sam s Karamarkom'

Pero Ćorić
 Goran Mehkek / CROPIX

Pero Ćorić, izbačeni HSP AS-ovac, rekao je u utorak da je iz stranke ispao nelegalno, te da je zbog toga uputio prigovor Ministarstvu uprave i očekuje da će "ono postupiti kako zakon nalaže".

Gostujući na N1, Ćorić je kazao da je predsjednika stranke HSP AS ministrica Gabrijela Žalac pokušala nagovoriti da Ćorića šest mjeseci stavi "van medijskih istupanja", a da bi zauzvrat HSP AS dobio ponudu koalicije s HDZ-om.

Podsjetimo, ovaj nekadašnji saborski zastupnik i dugogodišnji glavni tajnik, ključni operativac i jedan od osnivača Hrvatske stranke prava - Ante Starčević (HSP AS) isključen je iz članstva te stranke, što je objavljeno u nedjelju u priopćenju koje je potpisao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

- Rekao sam na Predsjedništvu stranke da im se zahvaljujem na suradnji i da napuštam stranku - kazao je Ćorić za N1 te dodao da je potom održana "fiktivna sjednica Časnog suda" koji ga je izbacio iz stranke. "Na Predsjedništvu sam im rekao da ne pripadam političkom miljeu kojem pripada Plenković", kazao je Ćorić te je govorio o ujedinjenju desnice kako bi došli na vlast.

- Stvari u Hrvatskoj možemo mijenjati nabolje samo kroz poziciju vlasti. No moja spoznaja je jasna, cijela pravaška scena nije dovoljna za ono što želimo polučiti", kazao je Ćorić te dodao da se pomirio s predsjednikom stranke Desno, Antom Đapićem, a sve u svrhu okupljanja desnice. "Ako smo ja i Đapić mogli zakopati ratne sjekire, onda mogu i drugi - kaže Ćorić.

- Moja procjena je da nikada bolji tajming nije bilo za desnicu - dodao je potom, a kao jedini problem vidi što im nedostaje lider.

Uz istaknute pravaše koji će još sudjelovati u ujedinjenju desnice spomenuo je i bivšeg saborskog zastupnika Miroslava Rožića i udruge HOS-a.

Rekao je da rade na okupljanju, ali da "neće raditi nered drugima", kao što su Neovisni za Hrvatsku i projekt Domovina, kao i udruzi U ime obitelji, a dodaje i da svoj cilj osvajanja vlasti neće moći postići bez "desnog krila HDZ-a".

- Cijela pravaška scena, uključujući i Karla Starčevića nije dovoljna da bi polučili rezultat, a to je da dođemo na vlast - kazao je Ćorić. Na pitanje hoće li na čelu toga projekta biti bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Ćorić je kazao da je s njim posljednjih šest mjeseci "u blagom kontaktu" i da misli kako "Karamarko ima još puno toga za reći" u politici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:23