SVI U NOVI ZAGREB

IZBJEGLICE ĆE BITI SMJEŠTENE NA VELESAJMU Šatori niču u dva paviljona, ali nedostaje plahti, deka...

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Ureda za upravljanje hitnim situacijama predstavnici svih nadležnih Ureda Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga d.o.o. razrađivali su plan smještaja izbjeglica jer se očekuje da je nadležnim institucijama RH potrebna potpora, piše na stranicama Zagreb Holdinga.

Sastanak je vodio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Na sastanku se razgovaralo o sljedećim temama:

1. Podružnica ZV ponudila je smještaj u paviljone 5 i 6, a telefonom je kontaktiran ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar ZGB na lokaciju (kolodvor-ZV)

2. Postoji hitna potreba u osiguranju pomoći u posteljini ( plahte, deke, jastuci) o čemu će Ured dostaviti specifikaciju ZGH, a RTZ će osigurati da se kod njih skladišteni madraci Crvenog križa dopreme na lokaciju smještaja izbjeglica.

3. Zatraženo od Grada posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu ZV, radi sigurnosnih razloga te razloga sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore. Pročelnik gradskog ureda za Upravljanje hitnim situacijama navodi da će na lokaciji biti stalno prisutna policija, te je obećao uključivanje predstavnika civilne zaštite.

Sljedeći sastanak najavljen je za danas na temu do sada provedenih i dogovora oko daljnjih aktivnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:20