OPTUŽBE ZA PRIJEVARU

IZBORI POD POVEĆALOM Muža (HKS): 'Glasao sam za sebe, a imam nula glasova'; Novak (ORaH): 'Znam da sam imao barem mamin glas'

Mladen Novak (ORaH): 'Znam da sam imao barem mamin glas'
 Damjan Tadic / CROPIX

'Šutio sam dosad jer sam mislio da je nemoguće bilo što promijeniti, a imam dokaze da se kralo na izborima', ističe Slavko Muža (49) iz Gline, predsjednik organizacije Hrvatske konzervativne stranke Sisačko-moslavačke županije, županijski vijećnik i kandidat na izborima za Sabor na koalicijskoj listi HKS-a, HSP-a i Obiteljske stranke u 6. izbornoj jedinici.

Umirovljeni policajac nije na svojem biračkom mjestu dobio, prema službenim rezultatima DIP-a, niti jedan preferencijalni glas.

- A ja sam siguran da na biračkom mjestu Dom zdravlja II u Glini, gdje sam upisan u birački popis i gdje sam glasovao, imam najmanje dva glasa: svoj i svoje mame Ane (76) koja je glasovala za mene. Kada sam se nakon objave rezultata požalio DIP-u telefonom, rekli su mi da sam zakasnio sa žalbom jer je prošlo 48 sati od objave konačnih izbornih rezultata - kaže Slavko Muža.

I Mladen Novak, bivši saborski zastupnik, prvi na listi ORaH-a u 6. izbornoj jedinici, tvrdi da ima dokaza da je pokraden u izbornoj noći.

- Na izbornom mjestu u Domu umirovljenika u Sisku glasovala je moja mama. Siguran sam da je moja mama glasovala za mene i listu ORaH-a, ali na tome biračkom mjestu ni ORaH, ni ja nismo dobili niti jedan glas. Tako piše u službenim rezultatima DIP-a. Šutio sam dosad o tome jer nisam želio da moji sugrađani pomisle kako prigovaram jer nisam prošao u Sabor. Ne želim reći da bih ja prošao u Sabor da su pribrojani ti glasovi, ali ovi podaci pokazuju kako ima ozbiljnih indicija da se dogodila krađa - tvrdi Mladen Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:46