CIRKUS MALOG MISTA

IZBORI ZA ČELNIKA VRGORCA OTKRILI Brat gradonačelnika je u oporbi, oba žive s majkom

U novom prebrojavanju utvrđeno je da Grljušiću i Praniću fali po pet glasova
 Ivo Ravlić / CROPIX

Politika je u manjim sredinama često kudikamo zabavnija nego na nacionalnoj razini, a izbornu sagu u Vrgorcu mnogi već nazivaju “cirkusom malog mista”.

Tako je u drugom krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Vrgorca izabran HDZ-ov Rudolf Grljušić, no nakon novog prebrojavanja otkrilo se da i Grljušiću i njegovom rivalu kandidatu Nezavisne liste mladih Ante Praniću sada fali po pet glasova, pa su, nakon novog brojenja, opet na istoj razlici od osam glasova!

No, zavrzlamama tu ipak nije kraj. Tako su u kampanji Pranićevom protukandidatu kao “prljavi veš” širili glasinu da je, ni manje ni više, navijač Crvene zvezde! Potom je Grljušić ispričao da se zbog Vrgorca vratio iz Australije i odrekao se plaće od gotovo četrdeset tisuća kuna, da bi se otkrilo kako je ondje boravio samo nekoliko mjeseci i to na turističkoj vizi, a plaću bi jednom tek mogao zarađivati.

Šećer na kraju svakako je neuobičajena činjenica koju donosi Tportal – novi gradonačelnik ima brata Marka Grljušića koji je jedan od osnivača oporbene Pranićeve Nezavisne liste mladih. Apsurd je tim veći što obojica žive pod istim krovom – s majkom. Akteri ove neobične političko-malomišćanske anegdote jučer nam nisu odgovarali na pozive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:04