HGSS U AKCIJI

IZGUBLJENI NA BIOKOVU 20-ak HGSS-ovaca krenulo večeras u potragu za poljskim turistima, još ih nisu locirali: 'Jedna je osoba ozlijeđena i krvari...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.05.2018. u 21:38

Makarska, 050714.
Drugi dan potrazne akcije HGSS-a na planini Biokovo iznad Makarske u kojoj se traga poljskim drzavljanom koji se 3. kolovoza uputio na planinu iz mjesta Krvavica. Akcija traje od jutros, a u njoj ucestvuje 53 pripadnika GSS-a s cetri potrazna psa i helikopter HRZ-a koji je preveo 9 grupa spasioca na planinu dok su tri grupe pretrazivale nize djelove. U potrazi ucestvuju stanice GSS-a Makarska, Zadar, Sibenik, Split, Orebic, Dubrovnik, Gospic i Cakovec.
Na fotografiji: Pripadnci GSS-a u potraznoj akciji na planini Biokovo. Foto: HGSS Makarska
HGSS Makarska

Pripadnici HGSS-a, njih 20-ak, krenulo je u nedjelju u 20 sati iz Makarske u potražnu akciju za poljskim parom koji je s Biokova predvečer zatražio akciju spašavanja jer su se izgubili na toj planini.

Izgubljeni turisti za sada nisu locirani, kao ni planinsko područje Biokovo na kojemu se moguće nalaze, doznaje se od pročelnika makarskog HGSS-a Tonča Lalića, a prema dojavi jedna je osoba navodno ozlijeđena i krvari.

 Po dolasku na Biokovo pripadnici HGSS-a će se razdvojiti, jedna će ekipa krenuti prema vrhu Sveti Jure, a drugi će krenuti od vrha Vošac prema predjelu Vlaka kako bi locirali izgubljene poljske turiste i zatim im pritekli u pomoć, dodao je Lalić.

Više na Jutarnjem...


Tagovi

Izdvajamo