INCIDENT U ROGOZNICI

IZLIO DESET LITARA KATRANA U BAZEN ŽELJKA KERUMA Bivši splitski gradonačelnik: 'Ne poznajem tog tipa, ali znam zbog čega je ranije bio pritvaran'

 HANZA MEDIA

Prije nešto više od dva tjedna splitski poduzetnik i bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum ostao je neugodno iznenađen kada mu je javljeno da u bazenu njegova hotela Perla u Rogoznici pliva debeli sloj crnih kemikalija.

Kerum je onečišćenje bazena odmah prijavio policiji, a nakon provedene krim-istrage inspektori Policijske postaje Šibenik otkrili su počinitelja “ekološkog incidenta”.

Naime, jučer su iz PU šibensko-kninske izvijestili da će protiv 44-godišnjeg muškarca Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje da je u Rogoznici počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari na štetu tvrtke iz Splita.

Istraga

- Krim-istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 44-godišnjak u noći sa 21. na 22. listopada, u bazen hotela tvrtke iz Splita, bez posebnog razloga, ubacio kantu zapremnine deset litara ispunjenu tekućim katranom, koji se razlio u gornji i donji dio bazena, pri čemu je nastala šteta od nekoliko tisuća kuna. Osumnjičeni muškarac nije zadržan u pritvoru, a protiv njega će kaznena prijava Državnom odvjetništvu biti podnesena redovnim putem - rekla je policijska glasnogovornica Marica Kosor, koja ne može otkriti identitet osumnjičenika.

Hotel Perla u Rogoznici u papirima se vodi na splitskoj tvrtki Krušćica d.o.o. u vlasništvu Kerumove supruge Fani, nakon što je propalo njegovo trgovačko carstvo Kerum. d.o.o. koje je odnedavno u stečaju.

“Ne bih puno komentirao katran u mom bazenu”, rekao nam je Željko Kerum. “Neka institucije, odnosno policija i državno odvjetništvo rade svoj posao.”

Recidivist

Ipak, na naše inzistiranje dodao je još nekoliko rečenica:

“Ne poznajem tog tipa koji je oštetio moj posjed. Ne znam mu ni ime. Nisam s njime nikad u životu imao kontakata ni na osobnoj razini, ni u poslovanju. Samo sam čuo da je riječ o osobi sa psihičkim smetnjama, da je recidivist i da je već više puta bio pritvaran i zatvaran zbog raznoraznih nepodopština i nanošenja štete imovini drugih mještana Rogoznice”, rekao nam je Željko Kerum.

Dio mještana Rogoznice, podsjetimo, bio je ogorčen na Keruma zbog nasipanja pomorskog dobra ispred hotelskog kompleksa Perle i produženja tamošnja dva gata pontonima pred početak protekle ljetne sezone. Nakon nasipanja mora u dužini od 12 metara na plaži u uvali Krušćica nad kojom Kerum ima koncesiju i prijave mještana, nadzor su obavili inspektori Lučke kapetanije, ali protiv splitskog poduzetnika nije bila podnesena kaznena prijava zbog radova na pomorskom dobru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:28