MAJA ŠUPE

'Izložena sam nezapamćenom linču. Novinari su me proglasili najkorumpiranijom sutkinjom u državi, optužuju me da sam s nekim podijelila milijun eura'

 
Maja Šupe
 Nikolina Vukovic Stipanicev / Hanza Media

Tijekom procesa Tomislavu Horvatinčiću upali su u oči verbalni napadi sutkinje Maje Šupe na sedmu silu. Prvo ročište ponovljenog suđenja Horvatinčiću održanom 20. veljače ove godine, obilježila je na nekonvencionalan način.

- U ovom predmetu kao sutkinja izložena sam nezapamćenom medijskom linču, ispada da se sudi meni, a ne okrivljeniku. Novinari su me proglasili najkorumpiranijom sutkinjom u državi, kroz medije me se optužuje da sam u ovom sudskom slučaju s nekim podijelila milijun eura. Oklevetana sam i osramoćena, nanesena mi je ogrom­na šteta, a ja poručujem da sam nakon 27 godina rada itekako kompetentna da ovaj postupak provedem do kraja. S ovog sudskog postupka izvještavalo se neobjektivno i nestručno. Sve to se događa jer vi novinari koji pratite ovo suđenje niste educirani i ne poznajete odredbe Zakona o kaznenom postupku. Novinari i medijske kuće nemaju pravo da ocjenjuju moj rad i procjenjuju moje odluke. Za svoj rad odgovorna sam isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa - nabrajala je Šupe novinarima koji, prema njezinu mišljenju, ne odrađuju svoj posao profesionalno. Na taj istup reagirao je HND pa je 9. listopada Šupe ponovno održala “bukvicu”.

- Hrvatsko pravosuđe nije cirkus, a ovo suđenje nije sprdačina kako se to prikazuje u medijima. Ja nisam bijesna sutkinja kako me se naziva po portalima. (...) Napali su me iz HND-a tvrdeći da sam odgovorna narodu. A ja im poručujem da to nije točno, ja nisam odgovorna narodu. Provjerite tko bira suce i na koji način... - gromoglasno je sutkinja Šupe u sudnici poručila novinarima.

S obzirom na to da se Šupe u obrazloženju presude ni jednom riječju nije osvrnula na zahtjev ODO-a koji traži da se Horvatinčiću odredi mjera zabrane upravljanja motornim vozilima na moru i kopnu, poduzetnik i dalje može slobodno voziti, ploviti, pilotirati ako poželi uz dozvolu...

Da je tome tako, pokazuju i tvrdnje MOST-ovca Nikole Grmoje od subote kada je objavio na svom Facebook profilu da mu je javio prijatelj da je “vidio prijepodne kako zelenim valom u džipu juri tempirana bomba Tomo Horvatinčić. Čovjek koji povremeno, u vožnji, za volanom, iz čistog mira ostane bez svijesti. Nevjerojatna je lakoća kojom je ovom čovjeku to dozvoljeno.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:47