POLITIČKI EMIGRANT

Izmislio Srpski revolucionarni pokret: Bivši dužnosnik MORH-a lažno dojavio o bombi u Kninu

    AUTOR:
    • Gordan Malić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.09.2011. u 21:46

CROPIX

Petar Penava, bivši član Hrvatskoga državotvornog pokreta, svjedok je u postupku za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića

ZAGREB - Petar Penava, bivši dužnosnik MORH-a i politički emigrant te svjedok u postupku za ubojstvo Stjepana Đurekovića, lažno se predstavio kao član Srpskog revolucionarnog pokreta koji, navodno, stoji iza podmetanja požara u skladištu oružja kod Knina.

Tobožnji terorist i pripadnik srpske ekstremističke organizacije javio se prošlog tjedna dnevniku Slobodna Dalmacija anonimno i u kraćem telefonskom razgovoru izjavio:

- Javljam se uime Srpskog revolucionarnog pokreta! Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u vojarni kod Knina! Tom je prilikom najavio i mogućnost napada na policijsku postaju u Kninu. Budući da se radilo o terorističkoj prijetnji, uslijedila je provjera poziva koji je u redakciju Slobodne upućen iz Njemačke.

Opomena Josipoviću

Provjerom je ustanovljeno da je poziv stigao s telefonskog broja na koji je prijavljen Petar Penava, dugogodišnji politički emigrant i bivši član Hrvatskog državotvornog pokreta ( HDP).

Zanimljivo je da se ime Petra Penave spominje i u istrazi o podmetanju bombe u hrvatsko veleposlanstvo u Berlinu tijekom posjeta predsjednika Ive Josipovića Njemačkoj u siječnju ove godine .

Istraga koju su tom prilikom povele njemačke i hrvatske vlasti do danas nije ustanovila tko je u veleposlanstvo poslao paket s ručnom bombom M 75, uz prijeteće pismo predsjednicima Borisu Tadiću i Ivi Josipoviću.

Pošiljatelj se prikrio imenom “ Hrvatski feniks”, još jednom nepostojećom emigrantskom organizacijom.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Izdvajamo