NEOČEKIVANA ODLUKA

IZNENAĐENJE S PANTOVČAKA U lošim je odnosima s vladajućima, iz HDZ-a je otišao, a Most ga izbacio: Predsjednica Prgometa odabrala za svog izaslanika

'Smatra da je on osoba koja se naprosto idealno uklapa u taj događaj'
 EPH

Dr. Drago Prgomet bit će sutra u Vukovaru izaslanik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na svečanosti završetka razminiranja cijelog područja Vukovarsko-srijemske županije. U Uredu predsjednice Jutarnjem je potvrđeno da je Grabar-Kitarović za svog izaslanika odabrala dr. Prgometa jer je ocijenjeno da je kao hrvatski branitelj koji je i sam preživio prolazak kroz minska polja idealan odabir za izaslanika na velikom događaju za Županiju.

‘Sakupljači gelera’

“Predsjednica je bila pozvana na tu svečanost, ali zbog obaveza u Zagrebu neće moći doći. Odredila je da njen izaslanik bude saborski zastupnik dr. Drago Prgomet jer smatra da je on osoba koja se naprosto idealno uklapa u taj događaj. Riječ je o razminiranju, a gospodin Prgomet je bio hrvatski branitelj i u svojoj je knjizi ‘Sakupljači gelera’ opisao kako je sa sanitetskim vozilom naletio na tenkovsku minu”, kažu u Uredu predsjednice. “Dr. Prgomet, čovjek koji je bio u dva minska polja, najbolja je osoba koja može biti Predsjedničin izaslanik na jednom takvom događaju.”

Drago Prgomet rekao nam je da su ga prošli tjedan iz Ureda predsjednice zamolili da bude izaslanik Kolinde Grabar-Kitarović u Vukovaru, što je on rado prihvatio. “Bio sam u vrijeme rata u dva minska polja. Jednom smo izvlačili neprijateljske vojnike, a jednom suborce, 1991. godine. Sa zadovoljstvom ću sudjelovati u završetku razminiranja tog velikog područja kako bi se riješila barem jedna od teških posljedica rata”, rekao nam je Prgomet, koji u odluci predsjednice da bude izaslanik ne vidi nikakve političke konotacije.

“To je prije svega značajan dan za Županiju i poruka da današnji dan bude početak gospodarskog oporavka i ostanka mladih, međusobnog poštivanja i bolje budućnosti za sve građane Županije”, kaže dr. Prgomet.

Sjajna poruka

Ni na Pantovčaku u odluci da Prgomet bude predsjedničin izaslanik ne vide nikakvu političku pozadinu, pogotovo ne na način da se to tumači kao odluka koja bi mogla zasmetati vladajućoj koaliciji koja s Prgometom nema skladne odnose.

Predsjedničini suradnici smatraju da je to i sjajna poruka jer je stalna želja Grabar-Kitarović da okuplja, pogotovo u vrijeme kada su u Hrvatskoj prenaglašene političke tenzije.

HDZ: 'Poštujemo odluku'

”To je autonomna odluka Predsjednice i mi u HDZ-u takvu odluku poštujemo. Kolinda Grabar-Kitarović prije svega je predsjednica svih građana”, rečeno nam je u HDZ-u oko imenovanja dr. Drage Prgometa za izaslanika predsjednice Grabar-Kitarović u Vukovaru.

Razminirano 127 četvornih kilometara

Vukovarsko-srijemska županija potpuno je očišćena od minsko-eksplozivnih sredstava, a korišteni su i europski fondovi da taj posao bude priveden kraju. U 15 godina razminirano je više od 127 četvornih kilometara, a najveći je bio projekt Vrapčana na kojem je radilo 29 tvrtki, a u jednom danu i 300 pirotehničara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:21